12% ziek of vrij na wedstrijd van Oranje

Veel Nederlanders later op het werk door WK

De helft van de Nederlandse werknemers vindt dat zij door het WK 's ochtends later op het werk mogen komen. 43 procent denkt dat hun baas daar geen problemen mee heeft, 6 procent komt stiekem te laat. De helft zegt dat bij hen op het werk streng gelet wordt op laatkomers. Dit blijkt uit onderzoek van Wetten van de Werkvloer, een platform van NationaleVacaturebank, onder 1.000 Nederlanders.

Voetbal of geen voetbal, het overgrote deel van de Nederlanders gaat gewoon aan het werk de dag na een WK-wedstrijd. Wel zegt één op de tien ondervraagden moe te zijn of een kater te hebben op het werk na een avondje voetbal kijken. 12 Procent meldt zich ziek of neemt de dag na een voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal vrij. Ingrid Spierts, marketing manager bij NationaleVacaturebank: "Het WK begint nu echt te leven op de Nederlandse werkvloer. Werknemers vinden dat ook hun baas moeten bijdragen aan de sfeer, door een oogje toe te knijpen als zij op de dag na een wedstrijd van Oranje later komen. Dit moet echter niet de spuigaten uitlopen: werkgevers blijken nog steeds te controleren op laatkomers."


44% werknemers heeft WK-pool op werk

De WK-pool onder collega's is onverminderd populair: 44 procent van de ondervraagden geeft aan een WK-pool te hebben op hun werk. In het merendeel van de gevallen gaat het om kleine bedragen. 7 Procent legt 50 euro of meer in. Spierts: "Hoe meer geld er in de pot zit, hoe competitiever men natuurlijk wordt en hoe meer het WK gaat leven op de Nederlandse werkvloer. Dat zal soms ten koste gaan van de productiviteit, maar het werkt wel sfeerverhogend!"

Nederlandse werknemers vinden wel dat het WK en het werk gescheiden moeten blijven. Een kwart ergert zich aan collega's die alle wedstrijden analyseren of meer bezig zijn met voetbal dan werk. Tien procent ziet de oranje versieringen op de werkvloer als een doorn in het oog.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven