Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zaterdag 21 juni:

Biologisch aardappelfeest bij De Beleving in Zeewolde

Biologisch moet je proeven en beleven. Dat kan op zaterdag 21 juni in De Beleving in Zeewolde, tijdens een feestelijke open dag die in het teken staat van de biologische aardappel. Ontmoet de mensen achter het product en ontdek hoe biologische telers samenwerken met de natuur.

Van 9:00 tot 17:00 uur is iedereen welkom in De Beleving aan de Winkelweg 61 in Zeewolde.

Bij deze open dag op het biologische akkerbouwbedrijf Nz 27 van Douwe Monsma speelt de biologische aardappel een hoofdrol: er zijn rondleidingen met uitleg over de biologische aardappelteelt, er zijn allerlei soorten biologische aardappelen te koop en men kan een gesprek aanknopen met een levensgrote aardappel.

Douwe Monsma, biologisch akkerbouwer: "Omdat ons bedrijf zo groot is, hebben we ons bedrijf in het klein nagebouwd in een soort kas. Die heet De Beleving. Daar kun je langs kleine veldjes lopen en ondertussen veel ontdekken over de biologische teelt. We werken zo natuurlijk mogelijk met als basis een gezonde, vruchtbare bodem."

Douwe Monsma.

Nieuwe fietsroute bij Zeewolde

Speciaal ter gelegenheid van het aardappelfeest is een nieuwe fietsroute uitgezet. Deze gaat langs biologische boerderijen bij Zeewolde en door het mooie Horsterwold. De route is gratis te downloaden op www.pieperpad.nl en zal aan bezoekers worden uitgedeeld op 21 juni.

Lekker naar de Boer

Tijdens het Lekker naar de Boer-weekend op 21 en 22 juni houden 160 biologische boeren en tuinders in heel Nederland open erf. Ketenorganisatie Bionext verwacht circa 60.000 bezoekers.

Kijk voor een overzicht van alle deelnemende boerderijen op: www.lekkernaardeboer.nl.

Lekker naar de Boer is een initiatief van Bionext. Het aardappelfeest wordt mede mogelijk gemaakt door de Werkgroep Biologisch van de Nederlandse Aardappel Organisatie.
Publicatiedatum: