Vermissing Martin Verfondern vermoedelijk toch misdrijf

Spanje: Auto vermiste bio-boer na 4 jaar gevonden

De Spaanse politie heeft de auto van de al ruim vier jaar vermiste Nederlander Martin Verfondern gevonden. Het is het eerste spoor in de vermissingszaak.

De Chevrolet Blazer werd vanuit een helikopter van de Guardia Civil teruggevonden in een bos bij het dorpje Lamalonga in de gemeente A Veiga, in de provincie Galicië, meldt het ANP. Dat gebied is zeer moeilijk begaanbaar. "De beste plek om een auto te laten verdwijnen", zegt een boswachter. "Want daar komen nooit jagers."

De politie ontdekte de deels verbrande auto, zonder nummerplaten, dinsdag 17 juni in de namiddag per toeval bij controles op bosbranden. Woensdag 18 juni werden specialisten van de Policia Judicial de O Barco y Ourense ingezet en momenteel wordt de omgeving uitgekamd en wordt er gezocht naar sporen en DNA.

Martin Verfondern had een biologische boerderij in Santoalla, in Galicië. Hij is sinds 19 januari 2010 spoorloos. Zijn vrouw Margo is vanaf het begin af aan uitgegaan van een misdrijf, omdat Verfondern ruzie had met zijn buren over grond. In de Spaanse krant Valdeorras - La Region verzucht zij: "Het is tenminste iets, al heb ik noch Martin noch de auto ermee terug."

Eerder dit jaar (zondag 16 maart) leverde een nieuwe zoektocht in Spanje niet op. Klik hier voor dat artikel.

Voor meer informatie: www.vermist.nl

Bron: website Vermist

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven