Crowdfundingplatform brengt studenten en duurzame ondernemers bij elkaar

Crowdfundingplatform Share2Start start met De Young Crowdfunding Consultants. Studenten en pas afgestudeerden gaan duurzame ondernemers begeleiden bij hun crowdfundingcampagne via Share2start. Hierdoor doen de studenten praktijkervaring op en krijgen ondernemers een intensieve begeleiding. Aanstaande donderdag 19 juni zal in Utrecht het officiële startschot worden gegeven van de Young Crowdfunding Consultants.

Trend Share2Start wil met de Young Crowdfunding Consultants inspelen op de huidige trend dat pas afgestudeerden tegenwoordig moeilijk aan een baan komen. "Wij geven studenten een kans om praktijkervaring op te doen en het ondernemerschap te leren kennen. Door deze samenwerking vergroten we de kans op succesvolle financiering van duurzame ondernemers en de kans voor afgestudeerden op een nieuwe baan. Dit project is een win-win situatie voor de ondernemers, de studenten en voor ons", aldus projectleider Kasper Gratama van Andel.

Share2start Via Crowdfunding platform Share2Start kunnen duurzame en sociale ondernemers financiering ophalen voor hun onderneming. Na een screeningsproces en goedkeuring van Share2start krijgt de ondernemer begeleiding bij het voeren van een campagne om voldoende investeerders te werven. Young Consultants worden gekoppeld aan ondernemers om hen te adviseren en te ondersteunen bij hun crowdfundingcampagne. De ondernemers kunnen gratis gebruik maken van deze dienst. "Bij de kennismakingen die er zijn geweest zien wij direct dat er iets bijzonders ontstaat als ondernemers en studenten bij elkaar komen." De ondernemers kunnen veel leren van de jonge generatie die is opgegroeid in een digitale wereld met bijvoorbeeld sociale media. De Young Consultants worden geïnspireerd door het ondernemerschap en kunnen veel leren van de ervaring van de ondernemers.

Young Consultants De Young Consultants begeleiden ondernemers voor en tijdens de crowdfunding campagne. Dit doen ze door wekelijks af te spreken met de ondernemers en te adviseren over onderwerpen die belangrijk zijn bij crowdfunding zoals: de projectpresentatie en het marktbewerkingplan. Gemiddeld werken de ondernemers en Young Consultants vier maanden samen. Share2Start heeft negen Young Consultants aangenomen, waarvan er op dit moment zes gekoppeld zijn aan ondernemers. Een groot deel van de Young Consultants studeert aan de Universiteit Utrecht. De ambitie van Share2Start is om een grote groep van Consultants aan te trekken en hiermee veel studenten werkervaring te kunnen bieden.

Voor meer informatie: www.crowdfundingconsultants.nl, www.share2start.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven