Waarom Nederland 'Land van het Jaar' op BioFach 2015 is...

Nederland is uitgeroepen tot 'Country of the Year' op de BioFach 2015 (van 11 tot en met 14 februari). Elk jaar in februari komt de internationale biologische sector bijeen op de BioFach, 's werelds toonaangevende vakbeurs voor biologisch voedsel. De 25ste editie afgelopen februari trok 2.263 exposanten en 42.445 bezoekers. Nederland is een exportgeoriënteerd land - en dit geldt niet alleen voor bloemen, maar ook voor andere industrieën, zoals de voedingssector. De biologische sector van het land heeft zich ontwikkeld tot een professionele partner voor zowel nationale en internationale bedrijven in de groothandel of detailhandel. Reden genoeg om Nederland uit te roepen tot BioFach 2015 'Country of the Year'.


Sharon Dijksma, staatssecretaris van Landbouw, ondertekende tijdens haar rondgang op de eerste beursdag in 2014 (12 februari) een contract voor Nederland als Land van het Jaar (Land des Jahres) op BioFach 2015.

In 2014 werd Nederland op de BioFach vertegenwoordigd door 88 exposanten en 1.174 bezoekers. Nederland is voor de tweede keer aangewezen als 'Land van het Jaar', eerder was dit het geval in 2004.

In het officiële persbericht van de BioFach staat uiteraard nog de nodige marktinformatie en geeft Bionext-directeur zijn reactie op de uitverkiezing. Tevens komt de handelsgeest van Nederlandse bedrijven aan bod, daarin worden Eosta, Tradin en Do-It genoemd. Uiteraard komt ook onze kaasproductie hierin voorbij. Ook komen Udea, Natudis en Odin aan bod.

Klik hier om het Engelstalige persbericht te lezen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven