"Mooi moment om in te haken op de bio-trend"

Biologische snackweek in Drenthe en Groningen

Op dinsdag 24 juni 2014 gaat de biologische week van start in Drenthe en Groningen op initiatief van horeca ondernemers Alida's smulpaleis in Roden, Friet van Piet in Groningen en snackfabrikant Royaan. Tijdens deze week, die loopt tot en met zondag 29 juni, kunnen consumenten onder meer kennis maken met de biologische rundvleescroquet en groentecroquet van Kwekkeboom al dan niet in combinatie met andere biologische snackproducten. Doel van de week is om Nederlanders kennis te laten maken met de variëteit aan biologische snacks op de markt.

Toen Royaan afgelopen maart de biologische variant van de Kwekkeboom croquet introduceerde, ontstond bij Alida's smulpaleis spontaan het idee voor de biologische week. In overleg met Royaan is deze week verder uitgedacht. Friet van Piet werd direct bij het idee betrokken omdat hij al jaren een volledig biologisch assortiment heeft en daarmee voorloper is in de markt. Bart Bakker, CEO van Royaan: "Beide ondernemers hebben ondernemen met oog op de natuur hoog in het vaandel staan en hebben zo veel mogelijk biologische producten op de kaart. Daarin gaan ze met hun tijd mee, maar ze moeten nog wel hun best doen om deze producten onder de aandacht van hun klanten te brengen. En daar helpen we graag bij."


Tijdens de biologische week zullen de biologische kroket en de groentekroket van Kwekkeboom als onderdeel van een biologisch menu te bestellen zijn bij Alida's Smulpaleis in Roden, Drenthe en bij Friet van Piet in Groningen.

Ondernemer Jan Willems vertelt over de opkomst van biologische snacks: "Alida's smulpaleis bestaat al achttien jaar en elk jaar groeien we. We willen voorloper zijn in de markt. Je ziet dat biologische producten steeds bekender worden onder het grote publiek, de vraag ernaar groeit steeds meer, vooral in de supermarkt. Dit is voor ons dus een mooi moment om in te haken op deze trend. Dat is op sommige punten nog wel een uitdaging. Consumenten zijn gewend geraakt aan producten met toegevoegde geur en smaakstoffen. Biologische producten smaken daardoor niet altijd hetzelfde. En dat is voor ons wel een eis voordat we een product in het assortiment opnemen. De smaak van een biologisch product moet overeenkomen of zelfs beter zijn. We moeten voor smaakvolle eerlijke producten van Nederlandse komaf zorgen."Friet van Piet heeft een volledig biologisch snackarrangement en werd in 2013 uitgeroepen tot duurzaamste cafetaria van Nederland. "Bij biologische producten kan de consument ervan uitgaan dat ze een hoogwaardig product nuttigen. De hele voedselketen zou wat mij betreft bereid moeten zijn om dat na te streven voor alle producten. Fabrikanten moeten de consument dan wel vertellen waarom biologische producten duurder zijn. Daarnaast moet de consument ook bereid zijn te veranderen. Zij moeten reële prijzen voor kwalitatief goede producten gaan betalen", aldus eigenaar Marco Agema. Tijdens de biologische week worden in beide cafetaria's alle biologische snacks uitgestald in de vitrines, zo ook de groentecroquet en biologische croquet van Kwekkeboom. Agema vervolgt: "We hebben speciale menu's samengesteld met biologische Vlaamse friet, biologische groente en een biologische snack. Zo willen we mensen prikkelen om de snacks te proeven."

Alle ingrediënten van de Kwekkeboom rundvleescroquet zijn van biologische oorsprong en het vlees van de croquet draagt het 3 sterren 'beter leven'-keurmerk. De Kwekkeboom Biologische Rundvlees Croquet is ontwikkeld met respect voor natuur en dier. In het productietraject wordt geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen en de koeien ontvangen geen preventieve antibiotica. Ze lopen het grootste gedeelte van het jaar buiten in de wei van een biologische boerderij.

Voor meer informatie: www.royaan.nl, www.kwekkeboom.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven