Blauwe Hek opent winkel in Maassluis

Zorgbakkerij Het Blauwe Hek in Naaldwijk gaat een winkel openen in Maassluis. Hier krijgen mensen met een beperking de kans om te werken in een veilige omgeving. De vestiging komt aan de Noordvliet 15. Naast de winkel is er gelegenheid koffie- en thee te drinken. Een aannemer is op dit moment bezig met de verbouwing. De winkel gaat naar verwachting begin juli open.

In Naaldwijk komen regelmatig klanten uit Maassluis en vanuit Naaldwijk worden twee restaurants uit Maassluis bevoorraad. Het is volgens Gert Krijnen, directeur Het Blauwe Hek, dan ook een mooie stap om het concept van een zorgbakkerij in Maassluis te introduceren.

Het biologische brood wordt gebakken in de vestiging in Naaldwijk en elke ochtend vers aangeleverd. De winkel in Maassluis zal naast één vaste filiaalleider, een aantal vrijwilligers, bijvoorbeeld uitkeringsgerechtigden, een plek bieden. Na de zomer zouden er twee zorgcliënten kunnen instromen. Het Blauwe Hek gaat ervan uit dat er op termijn plek is voor maximaal vier zorgcliënten.

Het college van Maassluis heeft Het Blauwe Hek een eenmalige starterssubsidie van 10.000 euro toegekend. Hiermee neemt de gemeente de aanloopverliezen van het eerste jaar op zich. Daarna moet de winkel op eigen benen kunnen staan.

Voor meer informatie: www.hetblauwehek.nl

Bron: WOS

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven