Sinds kort woont kunstenaar en biologisch/vegetarisch kok Edith Kostelijk in één van de Aardehuizen in Olst. Zij vindt het belangrijk met haar werk de zintuigen te prikkelen en meestal doet zij dat door middel van voedsel. Plantaardige ingrediënten gebruikt zij om overheerlijke maaltijden te bereiden, ze schrijft recepten en verteld graag over het goede van eerlijk eten. "Ik probeer, naast een smakelijk en gezellig diner, mijn gasten iets mee te geven over koken en eten. Wat doet een bepaald ingrediënt met je lichaam, wat is de herkomst, hoe wordt het verbouwd en wat kan je er voor lekkers mee koken?", aldus Edith.
De sfeervolle grote ruimte in het herenhuis van Holistisch centrum Via Natura is de perfecte plek om alle aspecten van gezond eten en koken samen te voegen. De therapeuten van de groepspraktijk in het centrum van Deventer waren dan ook meteen enthousiast toen de kookkunstenares haar plan voorlegde. De gasten zitten aan een lange tafel en worden verwend met een viergangendiner. Borden vol groenten en fruit van het seizoen, ingekocht bij biologische boeren en tuinders rondom Deventer, verwerkt in bijzonder smaakvolle gerechten. Er worden tips en trucs bij geserveerd over oergezond en superlekker eten en koken. Ook mensen met bijvoorbeeld een glutenvrij of lactosevrij dieet kunnen mee eten.
Het diner zal plaatsvinden op zaterdag 28 juni, aanvang 18:00 uur. Voor informatie kunt u terecht bij De Tafel van Kostelijk via edith.kostelijk@aardehuis.nl of 06 49030026 en via www.groepspraktijkvianatura.nl.
Bron: Airplay Radio

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Partij voor de Dieren Zuid-Holland wil af van energieslurpende glastuinbouw
- Minister van der Wal enthousiast over stikstofplan Joost Samsom
- "Als de biologische appelverkoop niet stijgt, zullen we onze Jonagold nooit verkocht krijgen"
- Welke taal spreken koeien?
- Eigenaren Sprinklr zien af van winst, het vergroten van de biodiversiteit heeft prioriteit
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport
- 2023-01-10 "Klimaatlabels hebben sterke invloed op duurzame voedselkeuze"
- 2023-01-10 Anne&Max wil vestiging in Leeuwarden openen
- 2023-01-05 Omzet Sligro Food Group weer boven niveau pre-Covid
- 2023-01-05 Instock redde meer dan 400.000 kilo voedsel in 2022
- 2023-01-03 Drees Peter van den Bosch vertrekt als Algemeen Directeur Hutten
- 2022-12-23 André Brouwer draagt zijn werk voor EKO-keurmerk Horeca over
- 2022-12-23 Provincie Brabant zet in op 50% biologische bedrijfscatering
- 2022-12-08 Bio- en ecoproducten van Nutribel nieuw bij QSTA
- 2022-11-16 Naturland pleit voor ten minste 50% biologisch in kinderdagverblijven, scholen en kantines
- 2022-11-15 Boeren die duurzaam produceren hebben streepje voor bij cateraar Hutten
- 2022-11-14 Overweldigend veel animo voor investeringsronde SLA
- 2022-11-08 "Bio heeft mij enorm veranderd - in Colombia had ik er nog nooit over gehoord"
- 2022-10-10 Nieuw kookboek: Delicious Switch
- 2022-10-07 "We zetten vol in op duurzame koekjes en verpakkingen"
- 2022-10-06 Patiënten Tjongerschans eten biologisch van Botmas
- 2022-09-29 Exki krijgt 12,5 miljoen euro van overheden voor doorstart
- 2022-09-29 Pilot met True Pricing bij Triodos
- 2022-09-21 Winnaars Gaia Green Awards bekendgemaakt op Gastvrij Rotterdam