Bio-teelt basilicum in pot zonder bijbemesting

Verschillende biologische potgrondsubstraten zijn reeds op de markt, doch de samenstelling varieert enorm. In dit onderzoek werd nagegaan welk type biologisch potgrondsubstraat het meest geschikt is om basilicum te telen in pot zonder noodzakelijke bijbemesting.

Er zijn reeds verschillende biologische potgrondsubstraten op de markt, doch de samenstelling varieert enorm. In dit onderzoek werd nagegaan welk type biologisch potgrondsubstraat het meest geschikt is om basilicum te telen in pot zonder


Goede potgrondsoort met stikstofnalevering

Als besluit kan gesteld worden dat het mogelijk is om biologisch basilicum te telen in pot mits een biologische potgrond die een correcte organische bemesting bevat welke voldoende stikstofnalevering geeft. Het geleidelijk vrijgeven van de stikstof leidt tot geen of weinig groeistress voor de basilicumplanten. De sterk uiteenlopende resultaten wijzen op het belang van een goede potgrondsamenstelling. Eén potgrondsoort, nl KKS Bio Potting Substrate (693) van de leverancier Klasmann, bewijst dat het mogelijk is om basilicum biologisch te telen in pot zonder noodzakelijke bijbemesting. Deze potgrond levert in deze proef en onder deze klimaatomstandigheden (24 februari 2014 tot en met 28 april 2014) de beste resultaten op voor de biologische teelt van basilicum in pot.

Klik hier voor de publicatie.

Voor meer informatie: Justine Dewitte (PCG)

Bron: CCBT via BioKennis

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven