"Ambassadeurs hebben op regionaal niveau grote meerwaarde"

Bioweek vol activiteiten afgesloten

Tholen - De Bioweek in Vlaanderen zit er weer op. De aftrap van de Bioweek werd vrijdag 6 juni gegeven en zondag 15 juni vonden de laatste activiteiten plaats. BioForum Vlaanderen kijkt terug op een geslaagde Bioweek. "Er zijn openboerderijdagen, proeverijen, fietstochten, picknicks en andere activiteiten georganiseerd op meer dan 100 deelnemende biobedrijven. Er viel veel te beleven en te proeven", vertelt Sabrina Proserpio van BioForum Vlaanderen. De ketenorganisatie beschikt nog niet over de exacte bezoekersaantallen, maar gezien het mooie weer zijn de verwachtingen wat dat betreft positief.

 

Mooie verspreiding

Centraal in de campagne stonden opnieuw 13 ondernemers-ambassadeurs. Dat zijn niet alleen bio-boeren, maar ook een brouwer, bakker, sappenproducent, groothandelaar, winkelier, enzovoorts. "Zij tonen hun ondernemerschap met de slogan 'Ik maak bio omdat het werkt'. Jong of al wat op leeftijd, kleinschalig of grootschalig, ze gaan voluit voor kwaliteit, ecologie, gezondheid en diervriendelijkheid. Zonder compromissen en geheel authentiek overleven ze toch deze crisistijd. Deze ambassadeurs hebben vooral op regionaal niveau een grote meerwaarde. Er was een mooie verspreiding, waardoor in alle Vlaamse provincies activiteiten georganiseerd werden", aldus Sabrina.


Het openingsevent op 6 juni. Foto's: Lisa Develtere.

Ze geeft aan dat de goede opkomst en het zonnige weer op het openingsevent voor de bio-sector bij geitenboerderij De Volle Maan al een mooie start van de Bioweek betekende. Die start was de voorbode voor het verdere verloop van de Bioweek. De aftrap van een nieuwe Bioweek was voor BioForum ook de ideale gelegenheid om de groei van bio in de kijker te zetten.BioForum wil de sector verder zien groeien, vertelde voorzitter Kurt Sannen: "Momenteel werkt slechts één procent van de Vlaamse land- en tuinbouwsector volgens de biologische productiemethoden. In Europa is het gemiddelde vijf procent en ook in Wallonië scoort men een stuk beter, daar is één boer op tien een bio-boer." Voor die groei ziet de organisatie een belangrijke rol weggelegd voor de overheid.

Zoals gezegd werden er activiteiten georganiseerd op meer dan 100 deelnemende bedrijven. Sabrina geeft aan dat er elk jaar heel wat nieuwe bedrijven meedoen. Maar er zijn ook zeker bedrijven die traditioneel elk jaar meedoen. "Dit zijn vaak bedrijven die in de eigen regio al heel bekend zijn. Het is mooi om te zien hoe alle ondernemers hun beste beentje voor zetten om leuke en interessante activiteiten te organiseren."

Ook in de Vlaamse bio-winkels stond men stil bij de Bioweek. "Er waren veel promotie-activiteiten in de winkels en volop proeverijen met biologische producten. Ook in de winkels konden de consumenten dus eigenlijk niet om de Bioweek heen."

Lees verslagjes van de Bioweek-activiteiten en een terugblik op de website www.bioweek.be.

Voor meer informatie:

Sabrina Proserpio
BioForum Vlaanderen
Quellinstraat 42
2018 Antwerpen
+32 32869270
sabrina.proserpio@bioforumvl.be
www.bioforum.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven