21 en 22 juni:

Open dag bij biologische natuurboeren

De natuurboeren van Stichting Natuurboer uit de Buurt doen mee aan de Lekker naar de Boer-dagen. In het weekend van zaterdag 21 en zondag 22 juni kan men in heel Nederland bij biologische boerenbedrijven terecht voor rondleidingen, boerenmarkten, proeverijen en allerlei (kinder)activiteiten. Er is voor ieder wat wils.

Bij de natuurboeren van Stichting Natuurboer uit de Buurt kun je terecht als je wilt zien hoe je kunt boeren in combinatie met natuur (zie www.natuurboeren.nl).

Naast het biologische boeren zijn deze natuurboeren ook nog op een andere manier met de natuur bezig. Ze streven namelijk naar meer biodiversiteit en een groot deel van hun grond bestaat uit natuur.Natuurboeren willen de natuur stimuleren en beleefbaar maken. De zorg voor de dieren, de variatie aan grassen en kruiden, de gematigde bemesting, dat alles proef je terug in hun producten. Daarmee onderscheiden natuurboeren zich van bulkproducenten. Ze willen laten zien dat je ook goed kunt boeren met meer variatie aan planten en dieren, en dat je daardoor producten (groenten, kruiden, vlees, melk, kaas, zuivel) krijgt met meer smaak.

Natuurboeren in Abcoude (Noord-Holland), Lattrop-Breklenkamp, Lettele, Raalte en Rijssen (allen Overijssel) stellen hun bedrijven open op zaterdag 21 juni en/of zondag 22 juni.

Kijk voor meer informatie en adressen op www.natuurboeren.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven