"Ik ben echt nog aan het nagenieten"

Stoerste Bio Boerin staat gewoon weer op de krenttrap

Tholen - Hilde Jansen is uitgeroepen tot Stoerste Bio Boerin van Nederland en dat zal ze weten ook. Sinds de prijsuitreiking gisteren (12 juni) komt de bio-boerin amper aan haar dagelijkse werkzaamheden bij BD-druivenkwekerij Nieuw Tuinzight in Den Hoorn toe. "Ik dacht vanmorgen lekker verder te gaan 'krenten', maar ik betrap mezelf er op dat ik steeds weer achter de computer kruip om reacties te lezen. Ik ben echt nog aan het nagenieten, het was zo'n leuk feest gisteren!", aldus Hilde.


Arnold en Hilde toosten met burgemeester Rodenburg van de gemeente Midden-Delfland, hij overhandigde de prijs.

Hilde vertelt dat ze uiteindelijk twee keer zoveel stemmen heeft gekregen dan de nummer twee in de verkiezing. Ze heeft net als de andere kandidaten zelf campagne gevoerd. "Hier had ik eigenlijk niet zo'n zin in, maar gaandeweg raakte ik steeds enthousiaster. En dan nog ben je afhankelijk van wat de mensen doen, ze moeten immers wél willen stemmen." De winnares is al zo'n 35 jaar tuinder en heeft heel haar netwerk benaderd. "Ik ben onder meer actief in diverse netwerken van vrouwelijke ondernemers. Dat past mooi bij deze titel."

Familie en collega's van Hilde woonden het officiële moment bij. "Ze wisten niet precies wat er ging gebeuren, maar ik had van tevoren wel al gezegd dat er iets aan de hand was. We hebben na afloop met z'n allen natuurlijk geproost op de titel, koffie gedronken en een taartje gegeten met daarop de tekst 'Stoerste bioboerin 2014'."
 

Links het taartje dat genodigden voorgeschoteld kregen. Rechts: de eerste druiven zijn aan het verkleuren.

Krenten

De krentperiode loopt op zijn eind bij de druivenkwekerij. "De afgelopen vier weken hebben we met minimaal 12 man fulltime op de krenttrappen gezeten. Krenten is het uitdunnen van de druiventrossen en elke druiventros wordt ongeveer 60% van de kleine groene korreltjes met de hand verwijderd. Hierdoor krijgen de overgebleven korrels meer ruimte om te groeien. Ik ben nu samen met Arnold en onze dochter Trudie bezig met de laatste loodjes. Wanneer we klaar zijn met krenten kunnen de druiven lekker gaan groeien en kleuren."
 
Het druivenseizoen bij Nieuw Tuinzight is volgens Hilde zo'n vier weken eerder begonnen. "Daar zijn we heel erg blij mee, aangezien we ons seizoen aan het eind nooit kunnen verlengen. Het ziet er allemaal weer heel mooi uit en de Blauwe Frankenthalers beginnen nu al door te kleuren."


De bonbons.

Bonbons

De komende week zal wederom erg druk worden. Zo introduceert Nieuw Tuinzight de druivenbonbon. "Deze hebben we in samenwerking met Wim Löbker van chocoladeatelier Onwijs Lekker ontwikkeld. De blauwe bonbon is gevuld met druivenconfiture en omhuld met goudpoeder. Hij is echt onwijs lekker." Ook doet Nieuw Tuinzight in het weekend van 21 en 22 juni wederom mee met Lekker naar de Boer. "Tijdens de open dag kan men een kijkje nemen in onze druivenserres en daarin een 'Drelfie' maken. Ook presenteert Wim de bonbons."

Voor meer informatie:

Hilde en Arnold Jansen
Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight
Zwethkade Zuid 45
2635 CW Den Hoorn
0174 292911
info@druivenkwekerij.nl
www.druivenkwekerij.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven