Sterkgroeiende Amerikaanse bio-markt geconfronteerd met cruciale uitdagingen

Onlangs maakte de Organic Trade Association bekend dat de verkoop van bio-producten in de Verenigde Staten in 2013 met 11,5% toegenomen is dat daarmee een omzet werd bereikt van 35,1 miljard dollar, ofwel zo'n 25,7 miljard euro. Dit betekent de sterkste groei van de afgelopen 5 jaar. De OTA verwacht dat deze groei ook de komende twee jaar zal aanhouden. De gevolgen van deze sterke groei zijn echter niet allemaal positief. Omdat de vraag naar biologisch blijft stijgen en de toegankelijkheid van biologische producten toeneemt, wordt de sector ook geconfronteerd met een aantal cruciale uitdagingen. Zo wordt de landbouwgrond in de VS niet naar biologisch omgeschakeld in het tempo dat nodig is om aan de groeiende vraag naar biologisch te kunnen blijven voldoen.

Daardoor is er momenteel al een tekort aan biologische diervoeders en biologisch graan. Dit kan de groei van met name de biologische zuivel- en vleessector gaan beperken. Ook bestaat er aanhoudende verwarring bij de consument over wat de biologische werkwijze precies inhoudt. De boodschap van biologisch kan naast de aanwezigheid van 'natural' producten en het langdurige debat over GGO's verloren gaan."De hele biologische sector moet zich inzetten om consumenten te helpen om de biologische sector beter te begrijpen en de waarden te waarderen die de bio-certificatie met zich meebrengt", benadrukte Laura Batcha, executive director en CEO van de Organic Trade Association. "Het voorlichten van consumenten is van cruciaal belang voor de verdere ontwikkeling van de biologische sector." 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.