De Leckere scoort goed in Grote Utrechtse Biertest

Waarom zou je deze zomer op het terras een glas gouden vocht van een biergigant drinken terwijl er ook superlekker bier in de regio wordt gebrouwen? Trajectum, het maandelijkse onafhankelijke magazine van de Hogeschool Utrecht, zocht het voor je uit.

Voor de Grote Utrechtse Biertest ging het Trajectum Testteam langs bij brouwers Oudaen, Maximus en De Leckere om een alternatief te vinden voor het standaard doordrinkbiertje en toen ze toch bezig waren selecteerden we ook het beste 'zomerbier' en 't meest uitgesproken 'freakbier'.

Het beste Utrechtse doordrinkbier is de Pandora van brouwerij Maximus dat van het testteam een 8,2 en het commentaar 'de betere pils! Licht bitter en fruitig – proef ik daar nou sinaasappel?' kreeg.

Het beste zomerbier is Witte Vrouwen van de biologische bierbrouwerij De Leckere, een lichtblond tarwebier dat volgens het testteam een afdronk van snoepbanaantjes heeft en het ultieme vrijdagmiddag terrasbiertje is. Het kreeg een 7,9.Als je echt iets bijzonders wil sippen, bestel je een Blauwe Bijl van De Leckere op fles met de dop er nog op. Dat flesje laat je zes jaar over de datum gaan en dan schenk je het uit na een goede maaltijd, of op een maandagmiddag in de bedrijfskantine, zoals in de Grote Utrechtse Biertest gebeurde. Een oude Blauwe Bijl smaakt als een likeurtje met prik en kreeg een dikke 8,5 van het testteam.

De rest van de geteste bieren, waaronder die van Oudaen, zijn te vinden in het Trajectum zomernummer dat nu in de bakken op de faculteiten ligt of hier online te lezen is.

Bron: Trajectum online

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven