Promotie-evenement Europese bio-AGF door 50 mensen bijgewoond

De Griekse vereniging van producenten van biologische groenten en fruit bestaat uit zes Griekse coöperaties en bedrijven. De groep neemt deel aan een programma ter bevordering van de Europese biologische groenten en fruit in Zweden, Duitsland en Nederland, met de slogan 'EU Safe; Fresh, Simply best...'. De titel van het programma is 'Information provision and promotion measures on organic fruits and vegetables in the internal market and particularly in the Netherlands, Sweden and Germany' (voorlichtings-en afzetbevorderingsacties voor biologische groenten en fruit op de interne markt en met name in Nederland, Zweden en Duitsland).


De heer Papadopoulos.

De vereniging organiseerde dinsdag 27 mei een evenement ter promotie van de Europese biologische groenten en fruit in Nederland, in het Van der Valk Hotel in Ridderkerk. Meer dan 50 mensen woonden het evenement bij, dit waren voornamelijk importeurs, handelaren, distributeurs en journalisten. Toespraken werden gehouden door een vertegenwoordiger van de Griekse producenten, de heer Papadopoulos, de heer Kalaitzis (de senior beleidsadviseur van Copa-Cogeca) en de algemeen directeur van Kroon Biologisch, de heer Peter van der Schoot. Na de toespraken presenteerde de chefkok van Van der Valk een live kookshow met biologische producten. En aan het eind van de bijeenkomst genoten de gasten van een diner.


Peter van der Schoot (Kroon Biologisch).

"Al met al was de aanwezigheid van de vereniging van Griekse bio-producenten in Nederland erg succesvol en heeft dit bijgedragen aan de promotie van Europese biologische groenten en fruit, de nadruk leggend op kwaliteit en veiligheid", zo blikt Konstantina Bouman terug.


De heer Kalaitzis van Copa Cogeca.

Voor meer informatie: www.greekfruits.eu

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven