Eerste Nationale Beter Eten Dag trekt 500 bezoekers

Op 31 mei jongstleden werd de eerste Nationale Beter Eten Dag georganiseerd. Ruim 500 mensen brachten een bezoek aan het beebox event dat ter ere van deze dag werd georganiseerd.Beleving

Tijdens het event, dat gelijk met de Nationale Beter Eten Dag werd gehouden, draaide alles om de beleving van pure producten en hun producenten voor jong en oud. Voor ouders waren er interessante lezingen, rondleidingen en workshops van inspirerende boeren. Kinderen konden zelf brood bakken boven een open vuur, limonade maken en hutten bouwen in de hooischuur. Er kon ook geproefd worden van alle producten en de beebox kok bereidde verrassende spiesjes van Nederlands lamsvlees en wilde tomaatjes. Bezoeker Mark Vonk over het event: "Het is een heel leuk uitje geweest. Voor ons erg interessant wie 'het gezicht' is achter de leveranciers van de producten voor de beebox."


Bio-fruittelers Harrie van den Elzen en Harmen Peters.

Directeur Walter Halberstadt over het event: "We zijn ontzettend blij met deze prachtige opkomst en een meer dan geslaagd evenement. Het geeft eens temeer aan dat de consument behoefte heeft aan puur natuur en aan transparantie en heeft op een mooie manier kleuring gegeven aan het verbinden van de burger en de boer."


De kweekbaal van Paddestoelenrijk werd ook gepromoot.

Feiten over het event

Maar liefst 500 mensen uit alle delen van Nederland vonden hun weg naar de Eemlandhoeve in Bunschoten. Er werden meer dan 350 bio-barbecuespiezen gegrild. De workshops en lezingen werden druk bezocht, er deden bijvoorbeeld 220 kinderen mee aan de kinderkookworkshop. Ook het weer zat mee, het kwik reikte tot ruim 23 graden.


Marion Pluimes van De Groene Kookacademie was ook van de partij.


Rondleiding door de stal van de Eemlandhoeve.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.