Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stickers en etiketten nu geheel biologisch afbreekbaar binnen 90 dagen

Bio4Life uit Bleiswijk verovert de wereld met volledig biologisch afbreekbare lijm en etiketten. De huidige etiketten op bijvoorbeeld fruit worden niet afgebroken in de natuur. Lang niet iedereen peutert de stickers van het fruit en gooit deze apart weg. De schil komt dan met sticker en al op de composthoop terecht. Biologisch afbreekbare etiketten waren er al, maar nu komt Bio4Life als enige met volledig composteerbare etiketten, inclusief de lijm.


Uniek in de wereld

BioTAK is de enige lijm ter wereld die daadwerkelijk binnen 90 dagen door de natuur wordt afgebroken. De Nederlandse ondernemer Marcel de Oude en Arjan van Klapwijk van Bio4Life hebben de lijm zo ontwikkeld dat deze niet alleen voor groente en fruit geschikt is, maar ook voor bijvoorbeeld voor tape of folies.


Past in een duurzaam beleid

Er wordt tegenwoordig veel tijd en aandacht besteed aan duurzaamheid, ook qua verpakkingen. Een biologisch afbreekbare verpakking heeft eigenlijk weinig zin als er geen biologisch afbreekbaar etiket op zit.

Voor meer informatie: www.bio4life.nl
Publicatiedatum: