Franse bio-AGF-consumptie met 9% gestegen

In 2013 nam de verkoop van biologische AGF voor binnenlandse consumptie volgens L'Agence Bio toe met 9%. Bijna de helft van de Fransen eet minimaal één keer per maand biologische AGF. "De markt groeit structureel met een gemiddelde van 10% per jaar in de periode 1999-2005. In 2006 versnelde de groei en in de periode 2007-2012 heeft de markt zich verdubbeld." Op dit moment groeit de markt met 9%. De groei gaat dus iets langzamer.

In 2012-2013 was het groeipercentage van inkomsten het hoogst voor de directe verkoop (17,2%), de middenstand (12,4%) en speciaalzaken (12,4%). In de biologische groenten- en fruitsector wordt 42% van de producten verkocht in speciaalzaken (gevolgd door 30% in supermarkten en 27% door directe verkoop). "De directe verkoop heeft zich vooral in de wijnsector en de AGF-sector ontwikkeld. Het groeipercentage ligt hier veel hoger dan voor de verkoop van vlees, kaas en andere zuivelproducten," aldus Agence Bio.

De cijfers kunnen verder stijgen. In maart 2014 zei 24% van de consumenten van biologische AGF van plan te zijn de komende zes maanden meer biologisch te gaan kopen. 71% zei deze hoeveelheid stabiel te houden. Ook de prijsstijgingen houden aan, met groenten en fruit aan de leiding met 7%. De prijs voor groenten- en vruchtensap daalde daarentegen met 2%. 

75% van de biologische AGF die in Frankrijk geconsumeerd wordt, komt van binnenlandse productie. In mei 2014 telde de sector 26.500 telers en 12.577 downstream-operatoren (verwerkers, retailers, importeurs). In 2013 werd de waarde van de biologische AGF-sector geschat op 4,56 miljard.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.