Skal-directeur in RLT Z-item over toename fatale afwijkingen

In RTL Z is maandag 9 juni aandacht geschonken aan het feit dat Skal het aantal overtreders van regels in zeven jaar tijd heeft zien verdrievoudigen. Verslaggever Hans de Bruin geeft in het item aan dat Skal de afwijkingen indeelt in drie groepen: licht, ernstig en fataal. De laatste afwijking leidt tot het intrekken van het certificaat. Volgens de verslaggever varieert het van kleine overtredingen tot zeer ernstige. "Vorig jaar werd bij 15% van de bedrijven zo'n ernstige of fatale afwijking geconstateerd. En die afwijkingen, dat kan van alles zijn."

Margreet van Brakel, directeur van Skal, geeft daar in het item de volgende toelichting op: "Zaken die in de administratie niet helemaal kloppen, bepaalde certificaten die dan ontbreken, etikettering. Het kan zijn dat er op een naastgelegen perceel iets gespoten is en dat daar iets van op het land is gekomen. Zo zijn er een heleboel zaken te bedenken. Het is een hele set aan wet- en regelgeving waaraan voldaan moet worden", aldus Margreet.De verslaggever geeft vervolgens aan dat het aantal fouten harder oploopt dan de groei van de sector. "Dit komt volgens Skal doordat ze strenger zijn gaan controleren. En dat is kennelijk maar goed ook, want dan komen er dus meer fouten aan het licht. Skal zegt dat de voedselveiligheid in ieder geval niet in het geding is. Biologisch voedsel is er voor de zeer kritische consumenten, die willen er vanuit kunnen gaan dat het klopt wat ze kopen en dat er in zit wat op de verpakking staat."

Klik hier om het fragment te bekijken.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.