"Kunnen in zoektocht naar goede producten niet meer om bio heen"

Nieuw bij Eenhoorn: biologische lijn koffie en thee

Tholen - Eenhoorn Koffie en Thee uit Kampen heeft een biologische lijn ontwikkeld. De lijn bestaat uit twee soorten biologische koffie, een sixpack met biologische thee en tien verschillende piramidezakjes met bio-thee. Dezelfde tien soorten zijn ook verkrijgbaar als losse thee. "Deze ontwikkeling is niet zozeer het gevolg van de groeiende vraag naar biologisch. In onze zoektocht naar goede thee en koffie kwamen we vanzelf in aanraking met de biologische varianten. Je kunt tegenwoordig gewoon niet meer om biologisch heen", zo licht Thomas Klaphake, directeur van Eenhoorn Koffie en Thee toe.
 

Op deze manier staat de biolijn van De Eenhoorn bij GooodyFooods in Zwolle gepresenteerd.

Hij geeft aan dat toegankelijkheid richting de consument een belangrijke pijler was in de ontwikkeling van de eigen bio-lijn van Eenhoorn. "Deze producten zijn wat laagdrempeliger dan de toch meer exclusieve Grand Cru thee uit ons assortiment. Met de Grand Cru-specialties richten we ons voornamelijk op de horeca. De Eenhoorn-lijn is bedoeld voor de detailhandelaren en speciaalzaken." Volgens Thomas staat met name de kwaliteit voorop: "Dat het ook nog eens biologisch is, is mooi meegenomen. Het draait echter om thee en koffie van goede kwaliteit. Biologisch is bij ons onderdeel van de kwaliteitsfilosofie. We willen dan ook het publiek aanspreken dat gevoelig is voor kwaliteit en smaak."
 

De six-pack met biologische thee.

Herkomst

De biologische koffie komt uit Brazilië en Guatemala. "In Brazilië werken we samen met zogenaamde 'coffee hunters', die gericht zijn op het vinden van specialties. Het biologisch aanbod daar is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. De koffie uit Guatemala is erg mooi in balans en heel goed van smaak." De bio-theeën zijn afkomstig China, Nepal, Taiwan en Sri Lanka. "In die landen is men steeds bewuster bezig met biologische teelt. Omdat de thee goed gecheckt moet worden hebben we zeer intensief contact met twee handelshuizen in Hamburg."
 
Thomas geeft aan dat Eenhoorn heel transparant te werk gaat. "De deuren van onze winkel en het proeflokaal staan altijd open. Transparantie staat bij ons voorop. Het gaat om gewoon goede producten, waarom zouden we die verbergen?"
 
Voor meer informatie:
 
Thomas Klaphake
Eenhoorn Koffie en Thee
Oudestraat 101-103
8261 CJ Kampen
06 55880060
thomas.klaphake@olifant.nl
www.eenhoornkoffiethee.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven