YFM op zoek naar nieuwe directeur

Met de groei van het nationale en het internationale jongerennetwerk van Slow Food, groeien en ontwikkelen ook de organisaties achter deze netwerken. En dat zorgt voor nieuwe hoofdstukken, ook bij Youth Food Movement Nederland.
Nu het jongerennetwerk van Slow Food zowel in Nederland als internationaal steeds groter wordt, gaan er nieuwe stappen gezet worden. Hoofdstukken eindigen en breken aan. Ook voor Youth Food Movement Nederland breekt een nieuw hoofdstuk aan, en wel in het najaar van 2014. Joris Lohman, de huidige directeur, zal dan doorgroeien naar een nieuwe positie in het internationale Slow Food Youth Network (SFYN). Het bestuur van de YFM gaat daarom op zoek naar een nieuwe directeur voor YFM Nederland.
 

Transitie binnen de beweging

De YFM is een beweging die transitie in de landbouw wil faciliteren, maar daar ook zelf mee te maken heeft. Met de ongekende inzet van regionale YFM'ers en vaste medewerkers is de Youth Food Movement sinds haar oprichting in 2009 uitgegroeid tot een nationale jongerenbeweging die haar stempel drukt op het voedsellandschap. Joris heeft hierin de afgelopen 2,5 jaar zeer succesvol het voortouw genomen. Zoals het een jongerenbeweging betaamt is er continue sprake van ontwikkeling en doorstroming, en zal Joris komend najaar een volgende stap zetten. Hierdoor komt zijn huidige positie vrij.
 

Links Joris Lohman.

Joris door naar SFYN

In het najaar 2014 zal Joris doorgaan als voorzitter van het internationale jongerennetwerk van Slow Food. SFYN verbindt wereldwijd actieve en gedreven jongeren die de doelstellingen van Slow Food nastreven. YFM Nederland en haar leden vallen hier ook onder. "Samen sta je sterker en voedselsystemen zijn grensoverschrijdend", aldus Joris. "Ik zet me graag blijvend in binnen de Slow Food omdat ik geloof in de filosofie van good, clean and fair voedsel. Samen met jongeren van over de hele wereld wil ik mij hiervoor gaan inzetten. De YFM is een voorloper en daardoor een voorbeeld voor andere landen. Samen zullen wij nog veel projecten gaan ondernemen."
 

Vacature Directeur YFM Nederland

Het bestuur gaat de komende maand op zoek naar het nieuwe talent wat het kantoor van de Nederlandse jongerenbeweging kan gaan leiden. Een aanvoerder die de YFM goed kent, en zich inzet voor good, clean en fair food, en bereid is een aantal jaar te investeren in het verder ontwikkelen van de beweging en de organisatie. Iemand met dromen en een feeling voor mogelijkheden, die duurzaamheid met voedsel onder de aandacht wil brengen en wil verenigen op een YFM-waardige manier.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven