45% meer bezoekers dan eerste editie

Veelzijdig bio-aanbod op Free From Food Expo

Tholen - Op de meeste beurzen draait het om de ingrediënten die in de producten verwerkt zijn, maar op de Free From Food Expo ligt de focus juist op wat er niet in zit. De Free From Food Expo werd op 3 en 4 juni gehouden in Brussel. Dit is de Europese vakbeurs over alle denkbare vrij-van levensmiddelen, zoals glutenvrij, lactosevrij, suikervrij, vegan, GMO-vrij, notenvrij et cetera. De beurs is een reizend event door Europa (vorig jaar werd de beurs in Freiburg gehouden), voor inkopers van retail, foodservice, natuurvoeding en meer 'vrij-van'-distributiekanalen.

Bekijk de fotoreportage van Biojournaal om een beeld te krijgen van het bio-gehalte van de Free From Food Expo. Er stonden diverse Nederlandse exposanten op de beurs, waaronder verschillende bio-bedrijven. Ook buitenlandse exposanten presenteerden allerlei biologische producten. Opvallende verschijningen waren onder meer een biologische maïsdrink en biologische pasta op basis van zwarte bonen, sojabonen en groene bonen.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.


Een deel van de Nederlandse exposanten en bezoekers.

Op de beurs werd duidelijk dat veel bedrijven specifiek producten ontwikkelen voor kinderen die allergisch zijn voor allerlei ingrediënten. Zo waren er veel (biologische) 'free-from'-chocoladeproducten en koekjes te vinden in de hal. Opvallend is ook dat er steeds meer producten op basis van haver geproduceerd worden. En net als op de BioFach sprongen de steeds moderner ogende verpakkingen in het oog.

De exposanten waren over het algemeen erg positief over de beurs. Een veelgehoorde opmerking is dat ze het waardeerden dat de bezoekers echt met een doel naar de stand kwamen. Dit leverde goede gesprekken op.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.


Deze bio-producten sprongen onder meer in het oog.

Ronald Holman van organisator Expo Communications kijkt met een goed gevoel terug op de beurs: "We hebben ruim 1500 bezoekers mogen ontvangen. Dit betekent een groei van 45% ten opzichte van de eerste editie. Met een bezoek van inkopers van vrijwel alle grote Europese supermarktketens is de beurs voor het overgrote deel van de exposanten zeer succesvol verlopen. En beide congressen werden zo goed bezocht dat er regelmatig te weinig zitplaatsen beschikbaar waren. De derde editie van de vakbeurs zal van 2-3 juni in Barcelona, Zuid-Europa plaatsvinden. De vierde editie in 2016 zal vervolgens weer in Noord Europa worden georganiseerd."Voor meer informatie:

Ronald Holman
Expo Communications
Minervum 7444 B
4817 ZG Breda
076 5710351
Ronald@expocommunications.nl
www.freefromfoodexpo.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.