Bekijk de fotoreportage van Biojournaal om een beeld te krijgen van het bio-gehalte van de Free From Food Expo. Er stonden diverse Nederlandse exposanten op de beurs, waaronder verschillende bio-bedrijven. Ook buitenlandse exposanten presenteerden allerlei biologische producten. Opvallende verschijningen waren onder meer een biologische maïsdrink en biologische pasta op basis van zwarte bonen, sojabonen en groene bonen.
Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

Een deel van de Nederlandse exposanten en bezoekers.
Op de beurs werd duidelijk dat veel bedrijven specifiek producten ontwikkelen voor kinderen die allergisch zijn voor allerlei ingrediënten. Zo waren er veel (biologische) 'free-from'-chocoladeproducten en koekjes te vinden in de hal. Opvallend is ook dat er steeds meer producten op basis van haver geproduceerd worden. En net als op de BioFach sprongen de steeds moderner ogende verpakkingen in het oog.
De exposanten waren over het algemeen erg positief over de beurs. Een veelgehoorde opmerking is dat ze het waardeerden dat de bezoekers echt met een doel naar de stand kwamen. Dit leverde goede gesprekken op.
Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

Deze bio-producten sprongen onder meer in het oog.
Ronald Holman van organisator Expo Communications kijkt met een goed gevoel terug op de beurs: "We hebben ruim 1500 bezoekers mogen ontvangen. Dit betekent een groei van 45% ten opzichte van de eerste editie. Met een bezoek van inkopers van vrijwel alle grote Europese supermarktketens is de beurs voor het overgrote deel van de exposanten zeer succesvol verlopen. En beide congressen werden zo goed bezocht dat er regelmatig te weinig zitplaatsen beschikbaar waren. De derde editie van de vakbeurs zal van 2-3 juni in Barcelona, Zuid-Europa plaatsvinden. De vierde editie in 2016 zal vervolgens weer in Noord Europa worden georganiseerd."

Voor meer informatie:
Ronald Holman
Expo Communications
Minervum 7444 B
4817 ZG Breda
076 5710351
[email protected]
www.freefromfoodexpo.com