7 juni - Derde editie met thema water

Fair & Green markt voert je mee

Pinksterzaterdag 7 juni staat de Varkensmarkt te Culemborg bol van groene-, eerlijke- en duurzame producten. Het thema 'water' inspireerde ook bijna alle ondernemers van de Varkensmarkt zelf. Daarom zijn er dit jaar wel 30 enthousiaste deelnemers met, heerlijks, doe dingen, informatie en muziek voor jong en oud. Speciaal is er een actie om de oude dorpspomp hier weer in ere te herstellen.

Nu al zijn de organisatoren Naturijn, De Rode Haen, De Tovertuin en Annet Dane vol van deze markt. Over de ideeën, heerlijke geuren, klanken en smaken. Èn water uit de kraan, een mooie wens. Zowel Fair als Green komt hier aan bod. "We willen laten proeven van biologische producten die zorgen voor gezond voedsel en een schone grond. Schoon water uit de kraan is hier heel gewoon, maar niet overal voor iedereen. Met de pomp actie zorgen we voor een pomp hier en daar in een ontwikkelingsland", zo vertelt Maria Willems van natuurwinkel Naturijn enthousiast.

Van bijen tot bier

Rode draad is de 'kinder-speur-raadseltocht' langs de kramen van de deelnemers met leuke prijzen door duurzame speelgoedwinkel De Tovertuin. Ontdekken hoe een bij aan water komt. Of alles leren over drinkwater bij meneer Wonderwel. Iedereen kan planten en zaden ruilen bij Lets-ruil of advies krijgen bij het Repair Café over hoe je apparaten kan ontkalken en onderhouden. Brenkman geeft informatie over duurzame wasapparaten. Bewust Culemborg verbindt mensen via een bekertje water. Fairtrade kleding en cadeautjes zijn mooi verkrijgbaar. En Fairtrade Gemeente Culemborg laat zien hoe Fairtrade in Culemborg leeft. Voor uitwendige schoonheid staat Moon City Spa paraat. Natuurlijk wordt de inwendige mens niet vergeten. Met biologisch van Caetshage, Naturijn, Willemien Eetwaar en de Veldkeuken. De terrassen van de Horlogerie, Lekkers aan de Lek en Vrijstadbier doen volop mee. Samen met optredens van Culemborg Got Talent winnaars Joris en Nicky en swingende muziek door Jense Meek moet het (h)eerlijk genieten zijn.

Sponsorloop: Loop voor de Pomp

Kinderen sponsoren de Dorpspomp op de Varkensmarkt door een sponsorloop.
Er wordt gelopen op het terrein van Bolderburen onder begeleiding van Illonka Beke van Ons Kindercentrum. Verzamelen om 10:00 uur bij Bolderburen.

Groen Lintje

Op initiatief van Groen Links wordt op deze markt het 'Groene Lintje' uitgereikt. Het is voor een persoon of organisatie die zich bijzonder inzet voor het milieu. De uitreiking is om 15:00. Meer informatie is te vinden op facebook, www.fairengreen.nl en elders in deze speciale Fair&Green bijlage.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven