Kom logeren bij de boswachter

Kruip in levensgroot vogelnest op het Leidseplein

Staatsbosbeheer plaatst op vandaag (3 juni 2014) voor één dag een levensgroot nest bovenop een tramhokje van het Leidseplein in hartje Amsterdam. Als je wilt mag je in het nest kruipen om zo weer even een kind van Moeder Natuur te voelen. Zo nodigen de boswachters van Staatsbosbeheer iedereen uit om te komen logeren in de mooiste natuurgebieden van Nederland. Hun liefde voor en kennis van de natuur brengt je naar plekken, waar je zelf nooit zou komen. Kijk op www.logerenbijdeboswachter.nl.

Kom logeren in onze natuur

"Vandaag brengen wij de natuur voor een keertje de stad in," aldus boswachter Martijn Harms. "Het uiteindelijke doel is natuurlijk dat iedereen, of je nou in de stad woont of niet, vaker een bezoek brengt aan de natuurgebieden in Nederland. We hebben zoveel mooie plekken in Nederland om de gezonde werking van de natuur te ervaren. Daarvoor hoef je niet eens ver te reizen."

Steeds meer mensen zien dat in en willen back to basic. Recente cijfers van de Stichting Natuurkampeerterreinen Nederland laten zien dat in 2013 de natuurkampeerterreinen in Nederland 12% meer logees hadden. Staatsbosbeheer zag in 2013 het verblijf zelfs stijgen met 18%.


Vitamine G

Staatsbosbeheer weet dat het voor mensen essentieel is om een sterke band op te bouwen met de natuur. Met name voor kinderen uit de stad. "Groen is méér dan een luxe product, het werkt gezondheidsbevorderend", stelt VU-onderzoeker dr. Jolanda Maas. "We hebben allemaal een portie vitamine G nodig om gezond en gelukkig te zijn." Onderzoek op onderzoek laat zien dat buiten zijn, in contact zijn met de natuur en de dieren die daarin leven goed voor je is. Het maakt je vrolijk, je voelt je minder ziek, weerbaarder, minder druk, het inspireert je et cetera.

Boswachters en wetenschappers weten dat als geen ander en maken zich zorgen. In toenemende mate komen zij kinderen en grote mensen tegen die vervreemd zijn van de natuur. Mensen die een bij niet van een wesp kunnen onderscheiden, die denken dat er beren in onze bossen wonen en een hond een jas aan moet als het koud is buiten.

Natuurkampeerterreinen

Staatsbosbeheer is de grootste aanbieder van natuurkampeerterreinen in Nederland; 27 in totaal verspreid over alle windstreken. Ze liggen altijd middenin de natuur en bieden naast rust en ruimte ook avontuur. Voor wie contact wil met dieren en planten is kamperen middenin de natuur ideaal. Slapen onder een sterrenhemel en wakker worden van de vogels vlak voor zonsopgang. Kijk op www.logerenbijdeboswachter.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven