17 juni in Wageningen:

Lezing door Roelf Havinga - gezond voedsel van grond tot gebruiker

Roelf Havinga houdt dinsdag 17 juni in Wageningen een lezing met de titel 'Gezond voedsel van grond tot gebruiker'. Hij zal de deelnemers meenemen in de onderlinge verbanden tussen voeding en gemoedstoestand en menselijk functioneren. Dat het bij landbouw, net als bij alle dingen in het leven, gaat om je te verbinden met je/de oorsprong: in het Latijn: religere, het zich verbinden met de oorsprong, vanuit compassie. Dat is ook de oorsprong van het woord religie en de functie van godsdiensten.

Het leven, inclusief landbouw, de consumptie van voedsel zullen we als mensheid bewuster moeten gaan doen. De mate van onbalans door overmatig inzetten van onnatuurlijke middelen (chemicaliën, antibiotica en dergelijke) is nu zo groot geworden dat er geen kruid meer tegen gewassen is.

Als de bakens niet worden verzet gaan de gangbare landbouw, inclusief de consumenten van gangbare landbouwproducten, het niet meer redden. Roelf gaat in op hoe ons voedsel anders geproduceerd kan worden.


Roelf op BioVak 2014.

Over Roelf Havinga

Roelf wordt gedreven door het streven naar landbouw die mineraalrijke, gezondheid bevorderende en ondersteunend voedsel produceert voor zijn consumenten. Hij werkt aan het balanceren van de bodems zodat onkruiden, plantenziekten- en plagen niet leiden tot een grote vermindering van de opbrengst. Gezonde bodems leiden tot gezonde gewassen en mensen en dieren. De goede mix van nutriënten (koolstof, mineralen en sporenelementen) maken onkruid en ziektes overbodig. Roelf werkt voor TEAM Ecosys met boeren om hun bodems te verbeteren.

De lezing wordt georganiseerd door Stichting Gaia Sira in samenwerking met hotel De Nieuwe Wereld, Marijkeweg 5, 6709 PE Wageningen.
Kosten: 10 euro.
Graag opgeven van tevoren bij info@gaiasira.nl of 06 42383361.

Voor meer informatie: www.ecosys.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven