Vraag naar bio-brie groeit

Bergerkaas zoekt nieuwe coöperatieleden

Crowdfunder van het eerste uur zoekt nieuwe coöperatieleden. In Heiloo wordt biologische brie gemaakt. Maar ook drinkyoghurt, vruchtenyoghurt en Hangop. Ook geitenkaas zit in het assortiment. Kaasmakerij Bergerkaas werkt samen met de GGZ, cliënten helpen met de productie van de zuivel. De vraag naar de zuivel groeit, om de groei te kunnen financieren zoekt het bedrijf nieuwe coöperatieleden.

Het startkapitaal van Bergerkaas kwam via crowdfunding binnen. Nu het bedrijf groeit is er opnieuw geld nodig voor nieuwe apparatuur, voorfinanciering van de productie en voor marketing. Daarom wordt de coöperatie uitgebreid. Wie een of meer aandelencertificaten koopt krijgt winstuitkering, een stem, het recht om deel te nemen aan vergaderingen en andere voordelen voor coöperatieleden (bezichtiging, proeven, korting en dergelijke). En natuurlijk kunnen coöperatieleden meedenken of meebesturen. De coöperatie streeft naar eerlijke prijzen en een eerlijk rendement voor haar leden. Het zuivelbedrijf is biologisch en probeert maatschappelijk verantwoord te ondernemen. De zuivelmakerij zit in de voormalige grootkeuken op Landgoed Willibrordus te Heiloo. De huidige coöperatieleden zijn door heel Nederland verspreid. Een groothandel distribueert de kaas door heel Nederland.


Bestuursleden gezocht

Naast coöperatieleden is Bergerkaas ook op zoek naar mensen die tijd en zin hebben als bestuurslid. Mensen die ervaring hebben op het gebied van zuivel, financiën, marketing, PR, inkoop en verkoop kunnen een motivatiebrief en een cv sturen.
Aandelencertificaten reserveren is makkelijk, formulieren zijn te krijgen in de landgoedwinkel. Tijdens de Lentemarkt te Heiloo kan iedereen zich inschrijven. Een aandelencertificaat is ook een leuk cadeau. Op het moment dat de inschrijving compleet is wordt het bedrag via de Notaris van uw rekening geïnd en ontvangt u uw certificaten. Aandelencertificaten zijn verkrijgbaar vanaf 100 euro. De laatste uitgifte van aandelen was ruim overschreven. nu is er nog 75% van de aandelen beschikbaar.

Hopelijk tot ziens bij de eerstvolgende coöperatievergadering. Meer weten? Bel 072 5315709 of mail naar Heiloo@bergerkaas.nl inschrijven via www.bergerkaas.nl kan ook.

Bron: Dichtbij.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.