Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Consumentenbond treft E.coli aan in rucola-melanges

In vier van de bijna 100 geteste zakjes rucolamelange in supermarkten is E.coli aangetroffen. Te weten in de melanges van Dirk, Plus en EkoPlaza en familie-slamelange van Coop. Dat staat in de Consumentengids van juni.

De klapper was volgens de Consumentenbond een zakje rucolamelange van Plus: naast E.coli bevatte deze sla veel andere bacteriën. Behalve naar salmonella, listeria en E.coli heeft de Consumentenbond gekeken naar het totale aantal bacteriën. Meer dan 100 miljoen bacteriën per gram is niet goed, maar dergelijke aantallen werden wel gevonden in meerdere zakjes rucola-melange van EkoPlaza.

Wettelijk toegestaan

"De aantallen E. coli en andere bacteriën zijn laag en wettelijk toegestaan. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je ziek wordt van een zakje sla, als je het op de goede manier bewaart en de sla niet na de uiterste houdbaarheidsdatum eet", laat Debbie Huisman namens Plus in een reactie weten. "Wij onderstrepen overigens het belang van het zorgvuldig behandelen en bewaren van voorgesneden groenten en juichen het toe dat de Consumentenbond hier aandacht aan besteedt."

Bron: Distrifood

Publicatiedatum: