"Ieder jaar weer een feestje"

Drukker dan ooit op Lentemarkt De Groene Passage

Tholen - De jaarlijkse Biologische Lentemarkt van De Groene Passage trok afgelopen zaterdag 24 mei meer publiek dan ooit. "Het was superdruk. We zijn heel blij met de opkomst. Het lijkt wel of er steeds meer mensen op onze markt afkomen", reageert Roosmarijn Saat. Er is gekozen voor een andere indeling van de markt: "Het was met 58 kramen een heel uitgebreide markt. Het hele plein aan de Mariniersweg vóór De Groene Passage was gevuld. We hebben in het midden vier eilanden ingericht en daaromheen stonden de kraampjes."
 


De Groene Passage was afgelopen zaterdag dus weer letterlijk het 'groene hart' van Rotterdam. "Op de Lentemarkt willen we ieder jaar laten zien met welke leveranciers en producenten we samenwerken. Helaas hebben we sommigen teleur moeten stellen, omdat de markt op een gegeven moment echt vol was. Het grote voordeel voor de deelnemers is dat ze op de markt rechtstreeks met de consumenten kunnen spreken. Ook kunnen ze meteen met hun eigen ogen zien hoe er op hun producten gereageerd wordt."
 

Kroon Biologische Verswaren. De aardbeien gingen zo hard dat deze vroegtijdig uitverkocht waren.

Omdat de markt dit keer groter opgezet dan andere jaren, was alles vrijdagmiddag al klaargezet. "Daardoor verliep alles qua organisatie wat makkelijker. En we hadden zaterdagochtend meer tijd om de leveranciers en producenten te helpen bij het vullen van de kraam. Toch was het best spannend, aangezien het altijd maar afwachten is hoe zo'n nieuwe indeling uitpakt."
 

Sita Danser van Hottie Sambal.

Drukbezocht feestje

In 2013 werd er voor het eerst in jaren geen Lentemarkt gehouden. "We hadden vorig jaar de pech dat de markt niet door kon gaan, omdat het plein niet begaanbaar was. Misschien was het daarom ook wel extra druk. Ook hingen er in de drie weken voorafgaand aan de markt posters door heel Rotterdam. Dit heeft de nodige mensen geattendeerd op het evenement."
 


Roosmarijn geeft aan dat ze heel goede reacties heeft gekregen. "De bezoekers waren erg enthousiast. De vaste klanten weten wat voor feestje het ieder jaar weer is, maar naast de vele vaste klanten hebben we ook veel nieuwe gezichten gezien. Diverse mensen vroegen bij het zien van de producten waar ze dit konden kopen. Het mooie is dat je hen daardoor meteen op supermarkt Gimsel kunt wijzen."
 

Links kaas en chutneys van Mariënwaerdt en rechts de kraam van Het Blauwe Huis, met heel veel plantjes.

Volgens Roosmarijn heeft Gimsel ook een goede omzet gedraaid tijdens de Lentemarkt. "We hebben bewust in-store ook wat drogisterij-partijen hun producten laten presenteren. Ook was het biologische en vegetarische eten niet aan te slepen bij restaurant Spirit en werden de andere projecten en winkels van De Groene Passage druk bezocht."
 
Tijdens de Lentemarkt werd onder meer veel aandacht geschonken aan Fairtrade. Met een promotie actie opgezet door Fairtrade gemeente Rotterdam. "Zo kregen bezoekers een Fairtrade banaan aangeboden, mede mogelijk gemaakt door Kroon Biologische Verswaren. Ze konden met hun banaan op de foto en meedoen aan een leuke Facebook-actie."


Links: verse biologische babyvoeding van De Kleine Keuken. Rechts: op de foto met een Fairtrade banaan.

Voor meer informatie:

Roosmarijn Saat
De Groene Passage
Mariniersweg 1-33
3011 NB Rotterdam
010 2331933
r.saat@degroenepassage.nl
www.degroenepassage.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven