Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bekroonde documentaire over Community Supported Agriculture

LOCOtuinen en Lumière tonen 'The Real Dirt On Farmer John'

Bioscoop Lumière en het Maastrichtse initiatief LOCOtuinen, waarbij burgers en tuinders samen aan lokale teelt van ecologisch voedsel werken, presenteren op 1 juni 'The Real Dirt On Farmer John' (aanvang 19:30 uur, entree: 5 euro).

Dit is een documentaire waarin het bewogen levensverhaal wordt verteld van de excentrieke boer John Peterson, die aan het hoofd staat van een uniek 'gemeenschapslandbouwbedrijf' in de VS. Speciale presentatie van deze film in samenwerking met LOCOtuinen. Na afloop van de voorstelling presenteren de initiatiefnemers van LOCOtuinen hun nieuwe Maastrichtse project.



Wanneer John Peterson's vader in de jaren '60 overlijdt, neemt hij het familiebedrijf over. Hij tovert de traditionele boerderij om tot een toevluchtsoord voor hippies en kunstenaars, maar stort daarmee het bedrijf bijna in een faillissement. Door zijn extravagante persoonlijkheid is hij het mikpunt van roddel en achterklap in de boerengemeenschap en zijn carrière als boer lijkt ten einde. Het tij keert wanneer hij een nieuwe start maakt als biologisch landbouwer en een aantal families uit Chicago aandeelhouder worden van zijn bedrijf. De film toont op meeslepende wijze het ontstaan van een zogenaamde Community Supported Agricultur (CSA) in Nederland bekend als 'gemeenschapslandbouw'.

LOCOtuinen is precies zo een nieuw initiatief in Maastricht, waarbij burgers en tuinders samen aan lokale teelt van ecologisch voedsel werken. Het initiatief is in oprichting en op zoek naar mensen die voor ondersteuning willen zorgen. Mensen van Locotuinen zijn aanwezig om voor en na de film uitleg te geven.

Voor meer informatie: www.lumiere.nl
Publicatiedatum: