Zondag 25 mei in het Gelderse Eerbeek

Aandacht voor Beter Leven-sterrensysteem op DierenLoopFestival

Een gezellige, informatieve en actieve dag voor iedereen die van dieren houdt! Dit groots opgezette festival met diverse activiteiten waarbij mens en dieren(welzijn) centraal staan is gratis toegankelijk en wordt gehouden op en rondom het prachtige landgoed van Hotel Huis Te Eerbeek, gelegen in het dorp Eerbeek. Ook wordt op dit festival het 150-jarig bestaan van de Dierenbescherming gevierd. Bio+ is één van de sponsoren die dit evenement mogelijk maakt.

Het publiek kan kennismaken met het werk en de medewerkers van de Dierenbescherming waaronder de dierenasielen, de dierenambulances, de kittenopvang, de scholenvoorlichting en het inspectiewerk.

Beter Leven Tent

In een grote tent wordt het Beter Leven Kenmerk uitgebreid onder de aandacht gebracht. Diverse Beter Leven producenten zullen daarbij aanwezig zijn. Het publiek wordt op diverse manieren geïnformeerd over dit sterrensysteem en kunnen hun vragen stellen. Er wordt bijvoorbeeld uitgelegd wat het verschil is tussen 1, 2 en 3 sterren.De eigen hond is ook van harte welkom op het festival en kan met de baas deelnemen aan diverse workshops. Er is voldoende tijd om aan de trainers, waaronder de bekende hondencoach Arvid van Putten, vragen te stellen over hondengedrag. Behalve deze workshops zijn er ook workshops over konijnen en kattengedrag, over gebitsverzorging, 1e hulp bij ongelukjes en een bijzondere workshop met paarden. Demonstraties zoals Dogfrisbee en Treibball laten zien hoeveel plezier de honden beleven aan deze sportieve uitdagingen.

DB-loop

Het publiek kan zelf ook sportief aan de wandel gaan in deze prachtige omgeving met mooie routes die je voeren door de mooiste delen van de Veluwezoom. De afstanden zijn ook toegankelijk voor Nordic walking. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor de 5 en 15 kilometer tocht (5 euro, 2,50 voor kinderen) en de 30 kilometer tocht (7,50 euro), waarvan het inschrijfgeld ten goede komt aan de dierennoodhulpwerkzaamheden van Dierenbescherming OverGelder.

Ook voor de kinderen is genoeg te doen op het DierenLoopFestival

Naast diverse attracties zoals schminken, springkussens en sponsorlopen, is er een heus klimbos met opdrachten en kunnen de kinderen hun 'gewonde' knuffels verbinden in de Kids for Animals dierenambulance. Ook kunnen ze kleine diertjes bekijken onder een microscoop en meedoen met klanksprookjes en een leuke kinderquiz.

Dit alles omlijst door live muziek, met standhouders en gezellige terrassen, op een heel mooi groen stukje Nederland.

Kortom, een leuke dag uit voor jong en oud!

Zie voor meer informatie:
www.dierenloopfestival.dierenbescherming.nl en www.facebook.com/dierenloopfestival

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven