"Ruime voorraad maakt ons flexibel"

Bio Futura koopt direct bij de bron in

Tholen - Bio Futura is gespecialiseerd op 100% biologisch afbreekbare verpakkingen. Sinds 2010 koopt Bio Futura direct bij de bron in. "Hierdoor kunnen we de producten tegen een aantrekkelijke prijs aanbieden. We bezoeken ook alle fabrieken waar we mee samenwerken. Daardoor weten we exact waar de grondstoffen en producten vandaan komen. Het draait om directe lijnen. Daar staan we echt voor", vertelt Tobias Zitz.


Tobias bij het kantoor van Bio Futura in de Van Nelle Ontwerpfabriek.

Ruime voorraad

Bio Futura beschikt over een zeer ruime voorraad. Deze staat opgeslagen in Lelystad. "Elke twee/drie maanden worden er twee grote containers geleverd, vol met duurzame disposables en verpakkingen. We bouwen hiermee een gigantische voorraad op en dat maakt ons heel flexibel."

Het populairste product uit het assortiment is de Bio Koffiebeker van 210 milliliter, de doorsneemaat. "Het uniek is dat wij vooralsnog de enigen zijn met een passend bio-afbreekbaar deksel voor dit bekertje. Onze partner had zo'n CPLA-deksel ontwikkeld dat hier toevallig op past. Het bijzondere is dat dit deksel gemaakt is van gekristalliseerd PLA en daarmee hittebestendig is."


De producten van Bio Futura worden in deze herkenbare dozen verzonden. Daarnaast wat voorbeelden van bio-afbreekbare koffiebekers met persoonlijke bedrukking.

Persoonlijke bedrukking

Ook de populariteit van een persoonlijke bedrukking van bio-afbreekbare koffiebekers maakt volgens Tobias een grote sprong. "Steeds meer bedrijven en organisaties willen hun eigen identiteit aan dit soort duurzame producten koppelen. Persoonlijke bedrukking kan al vanaf 1000 stuks. We kunnen de bekers binnen drie/vier weken leveren."


De set met HUSK-producten.

HUSK

Bio Futura introduceert regelmatig nieuwe producten. In maart was het de beurt aan HUSK. Dit is biologisch afbreekbaar en herbruikbaar servies, gemaakt van rijsthulzen. "Deze agrarische reststof wordt normaal weggegooid. De producten zijn binnen twee/drie jaar 100% biologisch afbreekbaar en een mooi alternatief voor andere producten. Zo kregen we regelmatig de vraag of men de palmbladproducten vaker kon gebruiken. Met HUSK kan dit dus wel." Tobias is positief verrast door de goede reacties. "Ook zijn de klanten tevreden over de prijs. Alleen zouden ze de producten liever in het wit zien. We zijn met de fabriek op zoek naar een milieuvriendelijke methode om dit te realiseren."

Voor meer informatie:

Tobias Zitz
Bio Futura
Van Nelle Weg 1, Rotterdam (Van Nelle Ontwerpfabriek, Unit 24/25)
010 7370797
Tobias@biofutura.nl
www.biofutura.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven