Felix zu Löwenstein niet langer voorzitter Naturland

Hans Hohenester uit Landshut (Beieren) is op 15 mei gekozen tot voorzitter van Naturland (tweede van links op de onderstaande foto). Felix zu Löwenstein stelde zich na 16 jaar niet langer kandidaat voor een nieuwe termijn. "Wanneer we Naturland willen vernieuwen is het noodzakelijk om ruimte te maken voor nieuwe mensen", zo licht Zu Löwenstein toe. Om hem als voorzitter van de overkoepelende organisatie BÖLW te ondersteunen, zal hij nauw betrokken blijven bij het nieuwe bestuur van Naturland. "Deze nauwe samenwerking is bijzonder belangrijk gezien de grote uitdagingen die de geplande hervorming van de EU-verordening met zich meebrengt."

Ook de 'Beirat International' werd opgericht. Deze commissie adviseert Naturland bij vragen betreffende de wereldwijde bevordering van de biologische landbouw en de ontwikkeling van een rechtvaardig en sociaal beleid. De Raad van Advies bestaat uit drie leden die door de algemene vergadering verkozen worden.


Het nieuwe Naturland-bestuur: Knoblach, Hohenester, Stein, Warlich, Bartelme.

De Europese Naturland-boeren worden voortaan vertegenwoordigd door Frauke Weissang (Bio Terra, Italië). Azië is voor de heer Matthew Hubby, hij is managing director van de Indiase organisatie voor kleine boeren, PDS Organic Spices. De derde internationale afgevaardigde komt uit Afrika: Edward Mulondo is oprichter en CEO van de Naturland Fair-gecertificeerde onderneming BioUganda.

Voor meer informatie: www.naturland.de

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven