31 mei uitgeroepen tot 'Nationale beter eten dag'

We hebben met z'n allen steeds meer aandacht voor ons eten. We willen weten waar het vandaan komt, hoe gezond het is, wie het gezicht erachter is en of het duurzaam is geproduceerd. Deze positieve verandering verdient extra aandacht vindt beebox. Vandaar dat 31 mei nu officieel is uitgeroepen tot 'Nationale beter eten dag'. Een dag om te vieren!

Nationale beter eten dag

Steeds meer willen we weten over het voedsel dat we elke dag in onze mond stoppen. Het verhaal erachter en de effecten op onze gezondheid zijn belangrijke onderwerpen. Wie heeft het voedsel geteeld, wat is ermee gebeurd en heeft de boer wel een eerlijke prijs gekregen? Vragen waar we antwoord op willen krijgen. Tijdens de nationale beter eten dag staan de pure producten en hun producenten centraal. Tijd dus om op bezoek te gaan bij lokale boeren, en daarna je keuken in te duiken met heerlijke Hollandse producten.


Beebox evenement

Om nog meer aandacht te vragen voor deze bijzondere dag organiseert beebox het eerste Beeevent, oftewel een event dat volledig draait om buiten eten, buiten leven en de Nederlandse boer. Tijdens het beebox event is er van alles te doen voor jong en oud op het gebied van eten en buiten zijn.

Mijlpaal

Maar er is meer te vieren! Beebox werd anderhalf jaar geleden gestart met de gedachte dat de boeren en burgers weer directe invloed moesten krijgen in de voedselketen. Op 31 mei treedt de burger, na een geslaagde crowdfundingcampagne, dan ook officieel toe tot het coƶperatiebestuur van beebox en krijgt daarmee een belangrijke rol binnen de organisatie. Een mijlpaal volgens directeur Walter Halberstadt: "Dit betekent dat beebox vanaf dat moment wordt bestuurd door boeren, burgers en business, een belangrijke stap op weg naar een eerlijke en transparante voedselketen."

Inspirerend programma

Wat is er te doen tijdens het event? Er zijn lezingen en workshops van gepassioneerde boeren, er zijn proeverijen, je kunt deelnemen aan diverse workshops, struinen over het prachtige terrein en er is van alles te doen voor kinderen. Wil je even uitrusten? Dan kun je plaats nemen op het terras en genieten van een heerlijk hapje bereid op de BarBeeQ. Wil je ook komen? Ga dan even naar www.thebeebox.nl en geef je op, de toegang is helemaal gratis.

Wanneer: zaterdag 31 mei
Hoe laat: 11:00 tot 16:00 uur
Waar: Eemlandhoeve, Bisschopsweg 5b 3752 LK Bunschoten
Toegang: Gratis

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.