Crowdfundingcampagne voor Landgoed Roggebotstaete

Ecologisch Landgoed Roggebotstaete voert tussen 12 mei en 12
juli een crowdfundingcampagne om het landgoed verder te ontwikkelen. De beoogde 20.000 euro zullen worden geïnvesteerd in het realiseren van het landgoed tot vlinder- en bijenparadijs, een leemoven voor evenementen, en de aanleg
van duurzame energievoorzieningen. In de eerste week is er al 25% opgehaald.

"Roggebotstaete is een gastvrije plek waar natuurbeleving, inspiratie en creatie centraal staan. Het landgoed heeft de capaciteit en de potentie om evenementen, uitjes, workshops en (re-)intergratieprojecten te organiseren en te huisvesten. Van zomerdiners tot overnachtingen in een Mongoolse yurt. Van rauwe mannenweekenden tot teambuilding workshops. Van biologisch koken tot yogakampen. Van vrijwilligersprojecten tot schooltrips. Roggebotstaete biedt iedereen de mogelijkheid om in een rustige omgeving te leren, te recreëren en te zich ontwikkelen", aldus Lennard Duijvestijn, het creatieve brein van Roggebotstaete.


Crowdfunding

Met crowdfunding worden projecten gefinanceerd op alternatieve wijze. Het geld wordt via de 'crowd' ofwel 'het publiek' opgehaald. Dit zijn zowel mensen uit het directe netwerk als geïnteresseerden die toekomst zien in de ambitieuze plannen. In ruil daarvoor krijgen zij tegenprestaties en zijn ze nauw betrokken bij de ontwikkelingen van het project. "Bij Roggebotstaete variëren de tegenprestaties van een 'bij-zonder-baasje' worden tot een teambuilding workshop met je bedrijf, en van een nachtje in een yurt logeren tot een Foodies Favorite: Biologische Roggebox", aldus Eric Rutten, landgoedbeheerder van Roggebotstaete.Met behulp van de donaties komt er een leemoven voor evenementen, een duurzame energievoorziening en een biologisch bijen- en vlinderparadijs. Met het geld dat bovenop de benodigde 20.000 euro wordt binnengehaald (tot 40.000 euro), wordt er een smakelijk voedselbos geplant en komt er een zelfvoorzienende, multifunctionele schaapskooi. Daarnaast is er dan startkapitaal om educatieve natuurprogramma's, groot- en kleinschalige evenementen en sociale werkplekken - voor kansarme jongeren en vluchtelingen - te ontwikkelen.


Waar wil Landgoed Roggebotstaete naar toe?

Op Roggebotstaete is er ruimte voor diverse activiteiten. Het landgoed is een samensmelting van ecologisch vertier en panoramische uitzichten. Op het landgoed worden interactieve workshops, culturele uitspattingen, culinaire diners, educatieve programma's, sportieve activiteiten en back-to-basic logeerpartijen geprogrammeerd. Het landgoed werkt met biologische streekproducten en ontwikkelt met diverse partnerorganisaties samen initiatieven. Verder is dit prachtige wandelgebied het huis van unieke - met uitsterven bedreigde - dieren en planten. Het doel is om van Landgoed Roggebotstaete een broedplaats te maken voor nachtvlinders, ochtendmensen, avondkijkers, krachtpatsers, natuurliefhebbers, wandelfanaten, houthakkers, vuurmakers, fladderaars, bijenbazen en hondenhouders.


Partnerorganisaties

Bij diverse initiatieven werken Lennard Duijvestijn en Eric Rutten nauw samen met partnerorganisaties. Een greep uit de organisaties die belang hebben bij de ontwikkelingen op Roggebotstaete zijn: 't Schaap van Staete, Idylle, de Vlinderstichting, Nationale BijenhoudersVereniging en de Nationale Postcode Loterij, Triodos Foundation, De Meerpaal, Kwintes, Inspiratie, INC., Stichting Permacultuur Onderwijs, Foodforest Ketelbroek, CAH Vilentum, De Vrije Universiteit, De Groene Zaak, Circle Economy, A la Car, The Story Bakery, Groen en Doen, Biologisch Dynamisch Instituut Warmonderhof, Oranje Fonds, Google, Alterra, Universiteit Wageningen, Lingeman Ritsema, Rentmeesters en Makelaars, Staatsbosbeheer.

Donaties

Doneren kan tussen 12 mei en 12 juli via www.crowdaboutnow.nl/roggebotstaete. Hier is ook de campagnefilm te zien. Ontwikkelingen over de campagne kunnen worden gevolgd via facebook, twitter en www.roggebotstaete.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.