Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Een derde Nederlanders wil vakantiegeld besteden aan zonnepanelen

Veel mensen willen wel zonnepanelen, maar zien de aanschafkosten als een te groot obstakel. Het op handen zijnde vakantiegeld blijkt een uitkomst, want maar liefst 37 procent van de Nederlanders is bereid dit extraatje te investeren in zonnepanelen. Dit blijkt uit een onderzoek dat wij deden onder 2.834 respondenten via Peil.nl.

Jongeren besteden vakantiegeld eerder dan ouderen aan zonnepanelen

Een opvallende uitkomst uit het onderzoek is dat hoe jonger de respondenten zijn, hoe positiever zij tegenover zonnepanelen staan. Ruim de helft van de 18 tot 24-jarigen is bereid zijn vakantiegeld aan zonnepanelen te besteden tegenover 29 procent van de 55-plussers.

HIER klimaatbureau beschouwt dit als een fantastische ontwikkeling, Steeds meer jonge mensen kiezen voor een bewuste levensstijl en dragen graag hun steentje bij aan de wereld. Door zich aan te melden bij HIER bespaart kan men direct daad bij het woord voegen door gebruik te maken van de maandaanbieding; Essent SpaarPanelen met gratis E-inzicht ter waarde van 149 euro.

Aanschafkosten grootste obstakel

Ruim veertig procent van de Nederlanders wil zonnepanelen. De grootste reden om geen zonnepanelen aan te schaffen is de aanschafinvestering. Ruim een kwart van de ondervraagden wil geen zonnepalen omdat ze het te duur vinden. Bart de Voogd, directeur van het HIER klimaatbureau: "Zonnepanelen zijn echter een heel goede investering. De panelen gaan twintig tot vijfentwintig jaar mee, terwijl je ze in ongeveer tien jaar hebt terugverdiend. Wanneer je daarnaast ook nog eens slim omgaat met apparaten en energieslurpers in huis vervangt, gaat je elektriciteitsrekening al snel richting nul." Een gemiddeld huishouden betaalt jaarlijks ruim 800 euro aan stroom. Tien zonnepanelen verlagen de stroomkosten met ongeveer 500 euro.

Voor meer informatie: www.hierbespaart.nl
Publicatiedatum: