Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Thijs Banken:

"Superoogst krozen verwacht"

Begin maart bloeiden de krozen (Prunus cerasifera) van Stichting Schone Fruitteelt al. "Vroege bloei is echter meestal geen voorbode van een goede oogst. Alleen is het dit jaar anders. In het rivierengebied is nauwelijks sprake geweest van nachtvorst op hoogte. En doordat de bijen dit jaar goed zijn overwinterd is de bestuiving ideaal verlopen. Nu de ijsheiligen gepasseerd zijn, kan daarom met een gerust hart gesteld worden dat 2014 een superkrozenjaar wordt", vertelt teler Thijs Banken.

De kroos is familie van onder andere de pruim, kers en abrikoos. Er zijn overeenkomsten, maar ook duidelijke verschillen met deze soorten. Kenmerkend voor de kroos zijn onder meer de sappigheid, de friszoete smaak, de korte dunne vruchtsteeltjes, de hartvorm van de vrucht, de lancetvorm van de bladeren en het vruchtvlees rond de steen.
 

Zo zien de krozen er op 16 mei 2014 uit.

Hij geeft aan dat krozen oervruchten zijn die puur natuur, zonder enige bespuiting geteeld kunnen worden. "Ideaal fruit voor schone biologische fruitteelt derhalve. Gekoeld zijn de krozen prima houdbaar. De eerste krozen worden in dit vroege jaar half juni verwacht, met een piek in de eerste helft van juli."

Voor meer informatie: Thijs Banken, 06 11474781,
www.schonefruitteelt.123website.nl
Publicatiedatum: