​Natuurderij KeizersRande genomineerd voor Gouden Piramide 2014

De nominaties voor de Gouden Piramide 2014 zijn bekend. Onder leiding van Rijksbouwmeester Frits van Dongen hebben juryleden Marinke Steenhuis, Christiaan Weijts, Paula Verhoeven, Birgitte de Maar en Eric Frijters vijf opdrachtgevers genomineerd voor de Gouden Piramide 2014.

Eén van de genomineerden is Stichting IJssellandschap met Natuurderij KeizersRande in Diepenveen. Hoofdbestanddeel van de Natuurderij is een nieuw opgeworpen terp met daarop een biologisch-dynamische boerderij. Het aangrenzende landgoed heeft hiermee een buitendijkse uitbreiding gekregen. Landbouw, natuur, 'ruimte voor de rivier' en recreatie versterken elkaar, in plaats van dat ze elkaar in de weg zitten. Ontwerp: Daad architecten, Van Paridon en de Groot, Alterra.


Zicht op de Natuurderij KeizersRande aan de nieuwe Hank die in het kader voor Ruimte voor de Rivier is aangelegd. Diepenveen, Overijssel.
Foto: Erwin Zijlstra.


Gouden Piramide

De jaarlijks toe te kennen Rijksprijs bestaat uit een bedrag van vijftigduizend euro, een trofee en een architectuurplaquette. In de publicatie die bij nai010 verschijnt, worden de beste inzendingen van de prijsronde gepresenteerd. De genomineerde opdrachtgevers en hun projecten zijn in november wekelijks op tv te zien in AVRO's Kunstuur. De winnaar wordt bekendgemaakt op zaterdag 22 november 2014.

De Gouden Piramide is een initiatief van de ministeries van Infrastructuur en Milieu, van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Klik hier voor de andere vier genomineerden.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven