Het gaat goed met de aanmeldingen voor de Held van de Smaak-verkiezing 2014, maar nog niet in alle provincies hebben we voldoende kandidaten. De inschrijvingstermijn is daarom verlengd naar 30 mei.
Dit jaar staat deze zoektocht in het teken bonen en peulvruchten. Gezien de rijke variatie aan rassen die oorspronkelijk in onze omgeving werd geteeld, behoren bonen en peulvruchten tot ons culinair erfgoed. Bonen zijn een belangrijke bron van eiwit, en de teelt draagt bij aan de bodemvruchtbaarheid. En verder zijn bonen natuurlijk erg lekker en gezond. Voor de Held van de Smaak-verkiezing 2014 zijn we daarom op zoek naar telers, verwerkers en koks in de horeca, catering en zorg die de 'boon' in zijn volle pracht op de kaart zetten. We zoeken pioniers die een voorbeeld vormen voor anderen, en zich daarom met recht de eretitel Held van de Smaak verdienen. Via provinciale voorrondes worden 12 finalisten geselecteerd, waaruit uiteindelijk in september een winnaar, de Held van de Smaak, gekozen wordt. Tevens zal de publieksprijs worden uitgeloofd op basis van een stemming op de website van de Week van de Smaak.
Aanmelden van kandidaten kan via dit speciale aanmeldformulier.

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Is lupine het gouden boontje van Nederlandse bodem?
- "Totaalassortiment aanbieden is een uitdagende maar ook zeer passende stap"
- Agrifirm start pilots rondom regeneratieve landbouw
- Regering moet onderzoek doen naar nutriënten uit menselijke mest
- De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
Top 5 - afgelopen week
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- Fotoreportage BioXpo - Veel nieuwe producten bij de Nederlandse exposanten
- Machandel nu volledig in Britse handen
- Druiventuin in de verkoop, maar telers stoppen (nog) niet
Top 5 - afgelopen maand
- Annette Harberink vertrekt van Natuurderij Keizersrande
- Europees parlement stemt met grote meerderheid voor marktgestuurde stimulering van bio-landbouw
- Zenderense Es behaalt Skal-certificaat
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-20 "Totaalassortiment aanbieden is een uitdagende maar ook zeer passende stap"
- 2022-05-20 Regering moet onderzoek doen naar nutriënten uit menselijke mest
- 2022-05-20 "Combinatie van verse en verwerkte gember vergroot afzetkansen"
- 2022-05-19 Areaaluitbreiding vollegrondsgroenteteelt, biologische tuinbouw in opmars
- 2022-05-19 Oogst van witte kolen in rassenproef had vroeger gemogen
- 2022-05-19 Special AGF volgende maand van start
- 2022-05-19 Biologische landbouw in opmars in het Verenigd Koninkrijk
- 2022-05-18 Ombouw kas voor bioteelt in beeld
- 2022-05-18 Dure groenten in supermarkt, dus dan maar zelf kweken?
- 2022-05-18 "Aanbod oude aardappelen raakt geleidelijk op"
- 2022-05-18 "Droogte precair maar nog niet desastreus voor akker- en tuinbouw"
- 2022-05-17 "Hoe langer je biologisch teelt, hoe blijer je wordt"
- 2022-05-17 Vervolg Green Deal voor duurzame voedselproductie
- 2022-05-16 Ex-profvoetballer Mario Gomez investeert in Food Tech start-up Organic Garden
- 2022-05-16 "De vraag naar bio-kurkuma uit Costa Rica neemt toe"
- 2022-05-16 "Door hoge gasprijzen ligt een deel van de productie stil"
- 2022-05-13 Hoge prijzen vertragen vraag naar bio-limes
- 2022-05-13 Nultarief btw op groenten en fruit laat nog even op zich wachten
- 2022-05-13 Zwitserland: Bio-sinaasappelen goedkoper, prijs voor biologische gemengde sla ongewijzigd
- 2022-05-12 Natural Growth verhoogt opbrengst en zoetheid aardbeienoogst