Het gaat goed met de aanmeldingen voor de Held van de Smaak-verkiezing 2014, maar nog niet in alle provincies hebben we voldoende kandidaten. De inschrijvingstermijn is daarom verlengd naar 30 mei.
Dit jaar staat deze zoektocht in het teken bonen en peulvruchten. Gezien de rijke variatie aan rassen die oorspronkelijk in onze omgeving werd geteeld, behoren bonen en peulvruchten tot ons culinair erfgoed. Bonen zijn een belangrijke bron van eiwit, en de teelt draagt bij aan de bodemvruchtbaarheid. En verder zijn bonen natuurlijk erg lekker en gezond. Voor de Held van de Smaak-verkiezing 2014 zijn we daarom op zoek naar telers, verwerkers en koks in de horeca, catering en zorg die de 'boon' in zijn volle pracht op de kaart zetten. We zoeken pioniers die een voorbeeld vormen voor anderen, en zich daarom met recht de eretitel Held van de Smaak verdienen. Via provinciale voorrondes worden 12 finalisten geselecteerd, waaruit uiteindelijk in september een winnaar, de Held van de Smaak, gekozen wordt. Tevens zal de publieksprijs worden uitgeloofd op basis van een stemming op de website van de Week van de Smaak.
Aanmelden van kandidaten kan via dit speciale aanmeldformulier.

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Partij voor de Dieren Zuid-Holland wil af van energieslurpende glastuinbouw
- Minister van der Wal enthousiast over stikstofplan Joost Samsom
- "Als de biologische appelverkoop niet stijgt, zullen we onze Jonagold nooit verkocht krijgen"
- Welke taal spreken koeien?
- Eigenaren Sprinklr zien af van winst, het vergroten van de biodiversiteit heeft prioriteit
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-01-27 "Nu ook Turkse bio granaatappelen"
- 2023-01-27 "Als de biologische appelverkoop niet stijgt, zullen we onze Jonagold nooit verkocht krijgen"
- 2023-01-26 Biologische landbouw geeft hogere opbrengsten in extreme weersomstandigheden
- 2023-01-26 "Klimaatverandering gaat ons allemaal geld kosten"
- 2023-01-26 "Het biologische Primofiori seizoen verlengen kan de terugval in Verna compenseren"
- 2023-01-26 Zorgt een gezonde landbouwgrond ook voor gezonde darmen?
- 2023-01-25 "De sneeuw kan tot een klein aanbodtekort van boerenkool leiden"
- 2023-01-25 Europese autoriteit: "Verband tussen Parkinson en pesticiden onvoldoende getest bij toelating bestrijdingsmiddelen"
- 2023-01-25 Biologische landbouw in de EU verdubbelde in 10 jaar
- 2023-01-23 Nieuw Ekovrienden-initiatief: de biodynamische appelperenboomgaard van Maaike Bischot
- 2023-01-23 BelOrta verkoopt eerste komkommers van 2023
- 2023-01-20 Winnaar innovatieprijs voelt zich meer boer dan voorheen
- 2023-01-20 Boer en burger werken samen aan natuur-inclusieve landbouw in Zeeland en Hoekse Waard
- 2023-01-18 HAK zet in op 100% biologische productie
- 2023-01-18 "Consumenten willen niet omrijden voor lokale bio"
- 2023-01-18 "Opheffen btw kapot geproblematiseerd"
- 2023-01-18 "Kinderdagverblijven kunnen praktisch aan de slag om groenten en fruit eten te stimuleren"
- 2023-01-17 Nautilus Organic heet nieuwe directeur Jan de Boer welkom
- 2023-01-17 Canadese glastuinbouwer teelt biologisch en conventioneel
- 2023-01-13 "Er zullen zeker knelpunten zijn, maar wij weten hoe we onze productie daarop af kunnen stemmen"