Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

"Duurzame disposables zijn nichemarkt ontstegen"

Bio Futura richt vizier meer op buitenland

Tholen - Bio Futura is importeur, groothandel en webshop in duurzame disposables en verpakkingen. De vraag naar deze producten vanuit het buitenland is duidelijk groeiende. "We handelen steeds meer over de grens. Dit groeit goed, er is heel veel vraag naar dit soort producten. Het is de nichemarkt inmiddels ontstegen", vertelt Tobias Zitz van Bio Futura.

In eigen land worden de duurzame disposables en verpakkingen inmiddels al veel meer geaccepteerd dan toen Bio Futura begon. "Wel is Nederland op dit gebied een vrij kleine markt. Daarom hebben we ons vizier ook al snel op Duitsland gericht. Dit land is veel verder op het gebied van duurzaamheid en er heerst een heel andere mentaliteit. Inmiddels komt een groot deel van onze omzet daarvandaan." Bio Futura handelt daarnaast van begin af aan in België en ook in Oostenrijk heeft het bedrijf de nodige klanten.


Tobias Zitz van Bio Futura.

Bio Futura gaat haar pijlen nu op Frankrijk richten. "Dit is een logische volgende stap. Frankrijk is namelijk al een heel eind op weg in het bio-verhaal. We willen met onze Franse website direct de klanten te kunnen benaderen. Met een Franse website en Franse klantenservice hopen wij dat Frankrijk net zo een succes wordt als Duitsland."

Zoeken naar oplossingen

Ze zitten duidelijk niet stil bij Bio Futura. "Pasgeleden hebben we onze nieuwe website gelanceerd die volledig in de nieuwe huisstijl gegoten is. Hiermee laten we zien wie we zijn en waar we voor staan. We profileren ons als dé bio-verpakkingsspecialist. Als iets niet mogelijk lijkt te zijn, gaan wij juist graag samen met onze klanten op zoek naar een oplossing. Daarom is het essentieel om de ontwikkelingen op de voet te blijven volgen."


De ingang van de huidige kantoorruimte van Bio Futura.

Nieuw kantoor

Het kantoor van Bio Futura is vorig jaar van Capelle aan den IJssel naar de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam verhuisd. "Dit is echt een toffe locatie en het levert ons ook nog extra werk op. Zo worden in de kantine beneden inmiddels onder meer onze borden van suikerriet gebruikt en onze soepkommen blijken ideaal om soep mee te nemen." Vanwege het groeiende aantal personeelsleden gaat Bio Futura binnenkort naar een grotere kantoorruimte in de fabriek verhuizen.


De Van Nelle Ontwerpfabriek.

Voor meer informatie:

Tobias Zitz
Bio Futura
Van Nelle Weg 1, Rotterdam (Van Nelle Ontwerpfabriek, Unit 24/25)
010 7370797
Tobias@biofutura.nl
www.biofutura.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven