"Zet ons maar voor een uitdaging!"

Kolibri Logistiek flexibel in biologisch

Tholen - Kolibri Logistiek is sinds oktober 2013 Skal-gecertificeerd. Een logische stap volgens René Gouw, directeur van de in Krimpen aan de Lek gevestigde logistieke dienstverlener. "We zien dat de biologische sector echt groeiende is. Daarom besloten we de Skal-certificering aan te vragen om ook voor biologische bedrijven het hele logistieke proces te kunnen gaan uitvoeren."
 
Een belangrijke bio-klant van Kolibri is onoff spices!, producent van biologische Oosterse kruidenproducten. "Het sprak eigenaar Onno Stienen vooral aan dat Kolibri een vrij kleinschalig en praktisch ingesteld bedrijf is. Dit maakt ons heel flexibel. We zijn met elkaar in gesprek gegaan en waren er al snel uit. Voor Onno was het erg belangrijk om een betrouwbare logistieke partner in Nederland te vinden, omdat hij vaak in Thailand is, waar de producten geproduceerd worden. Leuk is dat onoff spices! ook een vrij jong bedrijf is en dat we nu samen verder kunnen gaan groeien in de biologische branche.
 

René pakt een bestelling met producten van onoff spices! in voor Marqt in Amsterdam.

René geeft aan dat Kolibri echt maatwerk levert. "Ik omschrijf Kolibri altijd als een 'one-stop-shop' voor het hele project. Zo kunnen we bijvoorbeeld ook assembleren, etiketteren en verpakken. We bieden maatwerkoplossingen in de logistiek. Zet ons maar voor een uitdaging! Het leuke is dat elke klant andere eisen stelt en ieder project is anders. Over het algemeen is het zo dat producenten of webshopeigenaren hun voorraad bij ons neerzetten en dat wij vervolgens er voor zorgen dat de bestellingen aan de klanten geleverd worden. Hier heeft de opdrachtgever dus geen omkijken naar."
 


René merkt dat webshopeigenaren de logistiek in het begin vaak zelf nog wel aankunnen. "Ze zetten de voorraad bijvoorbeeld in de slaapkamer, maar dat wordt op een gegeven moment te veel. Dan moeten ze over de pakketjes heen tijgeren om naar bed te kunnen. Wij nemen hen veel werk uit handen, waardoor ze meer tijd hebben in de verdere ontwikkeling van hun winkel of producten."
 

Een deel van de bio-voorraad bij Kolibri.

Pakketten komen bij Kolibri direct in het verzendtraject van DHL terecht. En voor grotere partijen heeft de logistiek dienstverlener contact met externe vervoerders. Tot nu toe levert de Skal-certificering René niet heel veel meer werk op. "Het is vooral heel belangrijk om de biologische producten gescheiden op te slaan en we moeten duidelijk registreren wat er wanneer binnenkomt. Het certificeringsproces zelf viel eigenlijk ook reuze mee."
 
Voor meer informatie:

René Gouw
Kolibri Logistiek
Tiendweg 45K
2931 LC Krimpen aan de Lek
0180 590072
info@kolibrilogistiek.nl
www.kolibrilogistiek.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven