De Schutkooi in de finale voor de ID-Award

Bajk (Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt) beloont op 14 mei het meest duurzame, innovatieve idee in de landbouw. De Schutkooi behoort met haar plannen tot de zes finalisten.

Wat is het plan?

Weer melkvee te gaan houden op de Schutkooi. De koeien, van het oude MRIJ (Maas Rijn IJssel)-ras, zullen grazen op de weiden in het Maasheggengebied. De plaatselijke melkfabriek Globemilk maakt van onze melk het product 'Maasheggenmelk'. Met De Wereldboom laten we jong en oud door middel van unieke activiteiten 'melk' van A tot Z beleven. Dagactiviteitencentrum De Lindehof onderhoudt vanaf De Schutkooi de heggen.

Door op kleinschalige, natuurlijke wijze vee te laten grazen in de Maasheggen herstellen we oude cultuurhistorie en kunnen we een duur natuurgebied op relatief goedkope en authentieke wijze (het ambachtelijke vlechten) onderhouden.


Stem!

Een jury zal alle plannen beoordelen. Maar ook het publiek mag zich uitspreken. Dat kan door een stem uit te brengen op www.bajk.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.