Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Faire prijs voor leden, nu nog grote prijsverschillen"

Biomeerwaarde Ei wordt 19 juni officieel opgericht

Tholen - De coöperatieve vereniging Biomeerwaarde Ei zal op 19 juni officieel opgericht worden. Leden van Biomeerwaarde Ei zullen hun eieren rechtstreeks aan de coöperatie gaan leveren. "Wij gaan vervolgens ons uiterste best doen om deze eieren tegen een zo goed mogelijke prijs te verhandelen", zo licht Wim Thomassen (foto rechts) toe. Hij wordt directeur van Biomeerwaarde Ei.

De eieren van Biomeerwaarde Ei worden vanaf 1 januari 2015 centraal in Barneveld verzameld en gesorteerd. Hiervoor is samenwerking gezocht met Eicom. Pakstations en andere afnemers zullen vanaf dat moment allemaal dezelfde prijs gaan betalen voor de eieren van Biomeerwaarde Ei. "Het belangrijkste is dat de koek wat beter verdeeld moet worden. Biologische legpluimveehouders geven nu nog anoniem de prijzen door en daaruit blijkt dat er regelmatig grote verschillen bestaan. Met de coöperatie willen we alle leden een faire prijs gaan bieden."

Veel animo

Het initiatief wordt breed gedragen binnen de biologische pluimveesector. Wim: "Er is veel animo voor het plan. Zo heeft de helft van de biologische pluimveehouders de intentieverklaring getekend. De teller staat momenteel op 722.000 hennen." Pluimveehouders die in 2014 alsnog besluiten om deel te nemen kunnen inschrijven voor 2000 euro. Daarna zullen de entreekosten verhoogd worden.

Goed voorbeeld

Wim vertelt dat ze in totaal een klein jaar bezig geweest zijn met de voorbereidingen. "Er is veel aan vooraf gegaan. Zo hebben we onder meer overleg gevoerd met vergelijkbare verenigingen, waaronder de Organic Goatmilk Coöperatie. Zij geven een goed voorbeeld en hier hebben we veel van geleerd. Het is fijn dat we hier zo open over hebben kunnen praten."

Voor meer informatie: Wimthomassen@solcon.nl, 06 12631236