Bioweek 2014: bio-ambassadeurs maken bio omdat het werkt

Van 7 tot en met 15 juni 2014 staat een nieuwe editie van de Bioweek, hèt feest van de biologische landbouw en voeding, op het menu. Een piepjonge boer, een wafelbakker, een bierbrouwer... Dertien ondernemers uit de sector tonen trots hoe zij biologische voeding maken, verdelen of verkopen en vertellen over de kracht van bio.

Over heel Vlaanderen valt er weer van alles te beleven en uiteraard ook te proeven! De website www.bioweek.be bundelt meer dan 100 activiteiten over heel Vlaanderen. Er staan verhalen op van de 13 Vlaamse ambassadeurs en kunt deelnemen aan leuke wedstrijden.

De dertien bio-ambassadeurs maken bio omdat het werkt. Het levert een boeiende en veeleisende baan op, met een leefbaar en eerlijk inkomen en een almaar groeiende afzetmarkt. De hoge wettelijke eisen en de strenge controles op bio nemen deze ondernemers er graag bij. Jong of al wat op leeftijd, kleinschalig of grootschalig, ze gaan voluit voor kwaliteit, ecologie, gezondheid en diervriendelijkheid. Zonder compromissen en geheel authentiek overleven ze toch deze crisistijd. Meer nog, de groei van bio blijkt een blijver. De consument is duidelijk op zoek naar eerlijke en pure voeding.Zin in een bio-brunch met heerlijke bio-producten of een fietstocht langs idyllische bioboerderijen. Droom je van een rondleiding op een biologische wijngaard? Wil je proeven van lekker hoeve-ijs? Kuieren langs een gezellige bio-markt? Surf snel naar de website van de Bioweek voor de bruisende activiteitenkalender. Bio-adresjes zijn gemakkelijk te vinden in de online BioGenietenGids op www.biogenietengids.be.
 
Mis op vrijdag 30 mei De Standaard niet. Het dagblad is die dag extra 'onverantwoord interessant' omdat de speciale editie van de krant van de Bioweek die dag mee geleverd wordt.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven