"We hebben lekker gediscussieerd"

CDA'ers bezoeken De Mèkkerstee

Tholen - Vrijdag 2 mei bracht een groep CDA'ers een bezoek aan biologische zorgboerderij De Mèkkerstee in Ouddorp. Dit ter voorbereiding op de Europese verkiezingen. De groep, bestaande uit onder meer diverse EU parlementsleden, werd aangevuld door verschillende leden van Provinciale Staten. "Het was een boeiende bijeenkomst en al met al een bijzondere ervaring, zo'n gezelschap verwelkomen we niet elke dag op ons bedrijf", reageert Piet den Hertog van De Mèkkerstee. "We hebben lekker gediscussieerd en er was ook ruimte om onze visie toe te lichten."

Piet geeft aan dat Esther de Lange, lijsttrekker van CDA EU, graag een bezoek wilde brengen aan een zorgboerderij. "Ze deden ons eiland aan en voor de combinatie van zorg en agrarisch kwamen ze al snel bij ons terecht."

Na de lunch kreeg Piet de kans om het verhaal van De Mèkkerstee te vertellen. Ook was er dus volop gelegenheid om in gesprek te gaan met de CDA'ers. "Het gaat hierbij uiteraard vooral om het zaaien. Ik kreeg de kans om allerlei dingen aan de kaart te stellen. Zo heb ik onder meer verteld over wat er allemaal komt kijken bij het uitbreiden en bijbouwen op een bedrijf als het onze." Hiermee doelt hij op de wet- en regelgeving over Natura 2000-gebieden.

Piet heeft ook aandacht gevraagd voor de verschillen in de regelgeving rond biologisch tussen Nederland en de buurlanden. "We lopen weliswaar voorop voor wat betreft de regelgeving, maar dit komt de concurrentiepositie van Nederlandse bedrijven niet altijd ten goede. Een gelijke regelgeving voor biologisch in Europa is wenselijk."

Ook de deelnemers waren enthousiast over het bezoek. Zo plaatste Peter Oskam de volgende tweet op zijn twitteraccount: "Met bezoek aan zorgboerderij Mèkkerstee. Zorg en ondernemen gaan hand in hand. Idealistisch & maatschappelijk verantwoord ondernemen." En Marischa Kip zei: "Inspirerend bezoek aan Mèkkerstee. Uitleg over onder meer geitenkazen die er gemaakt worden en deel mensen die er begeleid werken."

Esther de Lange plaatste zelf de onderstaande foto op haar twitterpagina, met de tekst 'Met Wim van de Camp en Peter Oskam en veel CDA'ers op bezoek bij zorg/geitenboerderij De Mèkkerstee'.


Achter het raam liggen de kazen van De Mèkkerstee.

Voor meer informatie:

Piet den Hertog
Zorgboerderij De Mèkkerstee
Hofdijksweg 34
3253 KB Ouddorp
06 53869898
piet.denhertog@demekkerstee.nl
www.demekkerstee.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven