Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

RTL-weerman richt duurzame zender Ecoland.tv op

RTL-weerman Reinier van den Berg is één van de oprichters van de tv-zender Ecoland.tv. De nieuwe zender zendt vanaf 10 oktober programma's over het thema duurzaamheid uit.

Ecoland.tv gaat 24 uur per dag en zeven dagen per week uitzenden. In eerste instantie is de zender alleen via internet te zien. Samen met grafisch vormgever Frank Langedijk en Rob Overman - directeur van de klassieke muziekzenders BravaNL en BravaHDTV - zette Reinier van den Berg op 1 mei bij de notaris zijn handtekening onder de oprichtingsakte van Stichting Ecoland.tv.

Bijzonder moment

Voor Reinier van den Berg was dit een bijzonder moment. "Vanaf nu kunnen we alle ideeën die we de afgelopen tijd hebben ontwikkeld ook daadwerkelijk gaan uitvoeren. Daarmee komt de eerste uitzending van de zender weer een stap dichterbij", aldus de weerman. De komende maanden wordt besteed aan het vormgeven van de zender en het werven van donateurs. De tv-zender is volgens Van den Berg hard nodig. "We willen graag laten zien dat harmonie kan bestaan tussen ecologie en economie. Onze slogan is niet voor niets: all together now!" Op Ecoland.tv zullen dagelijks pakkende uitzendingen te zien zijn, waarbij de kijker op eigentijdse wijze wordt geïnformeerd over natuur, klimaat, energie, voedsel, wetenschap, afval, economie en politiek.

Bron: Totaal TV

Publicatiedatum: