Marqt eerste genomineerde voor MVO Nederland Award

Duurzame supermarktketen Marqt is genomineerd voor de MVO Nederland Award. Juryvoorzitter Jan Peter Balkenende: "De jury nomineert Marqt vanwege de vernieuwende wijze waarop zij met haar toeleveranciers samenwerkt en hierover communiceert met consumenten. Marqt verbindt consumenten en producenten en verhoogt tegelijkertijd de bewustwording rondom de oorsprong van ons eten."

De MVO Nederland Award beloont het bedrijf dat in de afgelopen 10 jaar het meest toonaangevend is geweest op het gebied van MVO. Volgens Balkenende was niet alleen het duurzame assortiment van Marqt baanbrekend. "De communicatie hierover was destijds zeer vernieuwend. Veel duurzame merken krijgen via Marqt een podium. De producten zijn er duurder, maar Marqt legt op een positieve manier uit welk type maatschappelijke kosten bij de prijs zijn inbegrepen. Met hun aanpak hebben zij vele andere ondernemers geïnspireerd."


Marqt-oprichter Quirijn Bolle.

Bijzondere erkenning

Marqt-oprichter Quirijn Bolle is blij met de nominatie. "Het is voor ons een bijzondere erkenning om genomineerd te zijn voor de MVO Nederland Award. Juist omdat het een eenmalige prijs is voor een prestatie in de afgelopen 10 jaar door een organisatie die dat niet doet ter meerdere glorie van zichzelf, maar voor een duurzamere samenleving."

Tip de jury

Marqt is als eerste van 10 genomineerden bekendgemaakt. Vanaf nu onthult MVO Nederland elke twee weken een genomineerde. De jury van de MVO Nederland Award geeft ook een wildcard weg. Wie de jury daarvoor wil tippen kan een bedrijf aandragen. De MVO Nederland Award wordt in het najaar uitgereikt.

Voor meer informatie: www.mvonederland.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.