Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bio-aanbod vergeleken met gangbare referentierassen

Goed rassenaanbod voor biologische witte kool

Op de databank www.organicxseeds.be is er een ruim aanbod van biologische rassen voor witte kool. In Duitsland ontstond vorig jaar ook heel expliciet discussie over het gebruik van CMS-rassen. Toch houden sommige telers vast aan hun vertrouwde gangbare ras. In een rassenproef werd de gebruikswaarde van het biologisch rassenaanbod vergeleken met enkele gangbare referentierassen.

'Kilokool' is het belangrijkste segment voor de biologische verse markt. De biologische rassen Impala, Rivera en Kalorama voldeden en zijn equivalent aan Storema en Kilazol waarvan enkel gangbaar zaad beschikbaar is. Rivera is een trage groeier en moet over voldoende groeidagen en stikstof beschikken. Impala en Kalorama groeien iets grover uit en moeten tijdig en meermalig geoogst worden om in de maat te blijven. Drago en Candela zijn snelle groeiers en komen in aanmerking wanneer er laat geplant wordt. Het huidige biologisch aanbod is CMS-vrij.



In het zaadvaste segment scoorde Dowinda beter dan Dottenfelder Dauwer. Premiere is enkel geschikt voor vroege oogst en is niet houdbaar in het veld.

Klik hier voor het rapport.

Voor meer informatie: Lieven Delanote of Johan Rapol (beiden Inagro),

Bron: CCBT via bioKennis
Publicatiedatum: