De Roode Ploeg start Crowdfundingactie: Join the Pipe

Vandaag (donderdag 1 mei) geeft biologische winkel De Roode Ploeg in Harlingen het startsein voor een crowdfundingcampagne om geld in te zamelen voor het plaatsen van een watertap­punt van Join the Pipe.

De Roode Ploeg is een biologische winkel met idealen die verder reiken dan de grenzen van de winkel. Met deze actie wil de winkel geld inzamelen voor het plaatsen van een watertappunt van Join the Pipe. Met zo'n openbare kraan wil De Roode Ploeg alle Harlingers en de bezoekers van Harlingen voorzien van lekker fris drinkwater én daarmee meteen het goede doel van Join the Pipe steunen.

Het doel: schoon drinkwater voor iedereen

Join the Pipe omschrijft zichzelf als 'het eerste sociale netwerk van kraanwaterdrinkers, die als streven hebben het drinkwater in de wereld op een eerlijke manier te verdelen'. Meer dan een miljard mensen hebben nog steeds geen toegang tot schoon water, terwijl wij hier elke dag alleen al zo'n 70 liter drinkwater gebruiken om het toilet door te spoelen. Join the Pipe zamelt sinds 2008 geld in voor water- en sanitaire projecten in ontwikkelingslanden. Inmiddels zijn er al meer dan 100 projecten gefinancierd in Afrika en Azië.


Van links naar rechts: Mylène, Niels (eigenaar), Geertje, Maria, Carina en Leentje.

Door het plaatsen van een drinkwatertappunt in Harlingen, na Leeuwarden de tweede plaats in Friesland waar dit gebeurt, steunt De Roode Ploeg een van de projecten van Join the Pipe. Eén tappunt hier betekent ook één tappunt in bijvoorbeeld Gambia of een waterpomp in Bangladesh.

Plus een schoner milieu

Maar dat is nog niet alles. Het drinken van kraanwater in plaats van water uit wegwerpflessen is veel beter voor het milieu, omdat zo de CO2-uitstoot kan worden ingeperkt die wordt veroorzaakt door de productie en het transport van flessen bronwater. Het kraanwater in Nederland is van zo'n hoge kwaliteit dat het niet onderdoet voor flesjeswater. Bovendien wordt door het gebruik van een duurzame navulbare drinkfles ook een bijdrage geleverd aan het verkleinen van de afvalberg en het verminderen van de plastic soep.

Join us!

Inclusief de bijdrage aan het goede doel kost een watertappunt ruim 3500 euro. De Roode Ploeg wil alle Harlingers (en iedereen die het doel een warm hart toedraagt) oproepen mee te helpen om dit te kunnen verwezenlijken. Daar staat natuurlijk ook iets tegenover. Allereerst kan iedereen straks natuurlijk zijn eigen waterflesje gratis bij de winkel komen vullen. Daarnaast wordt elke bijdrage van 10 euro of meer beloond met een vermelding op de 'wall of fame' in de etalage en verder zijn er voor grotere bijdragen onder andere lekkere biologische waterijsjes en mooie duurzame drinkflesjes van Join the Pipe beschikbaar. Bekijk hieronder foto's van deze leuke tegenprestaties!

Bijdragen kunnen worden gedaan live in de winkel of via de website: www.voorjebuurt.nl/project/watertappunt

De Roode Ploeg hoopt deze zomer voldoende geld te hebben opgehaald om met Harlingen de drinkwaterleiding van Join the Pipe weer een stukje langer te maken.

Voor meer informatie: www.deroodeploeg.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.