Verrassing in de wei

Biologische boer Corneel van Rijn trof gisterenochtend (30 april) geheel onverwachts een extra kalf tussen de melkkoeien aan. Dit meldt de boer van Boerderij Buitenverwachting in Hoogmade op twitter: "Deze verrassing vond ik in de wei vanmorgen", samen met een foto van het kalfje.

Normaal zetten ze de koe apart wanneer deze bijna gaat kalven, maar de boer dacht niet dat ze al zo ver was. "Het is een kuisje en we noemen haar pipilotta", liet Corneel later op de dag weten via Twitter.Corneel werd zelfs nog geïnterviewd door het Leidsch Dagblad. In dit artikel vertelde hij onder meer dat koe Lotta gedekt is door een eigen stier van Boerderij Buitenverwachting. Hiermee reageerde hij op de opmerking dat op eigen houtje kalven best riskant kan zijn. Koeien hebben soms hulp nodig van de veearts. "We weten dat zijn afstammelingen niet groot zijn, dus de pinken moeten zonder hulp kunnen werpen."

Voor meer informatie: www.boerderijbuitenverwachting.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.