Biojournaal maakte een uitgebreide fotoreportage van de Bionade Experience. Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

Julia aan het woord.
Bionade is ontwikkeld door de Duitse bierbrouwer Dieter Leipold. "Dieter wilde in de brouwerij een gezond alternatief voor limonade gaan produceren, zonder chemicaliën. Na een ontwikkelingsperiode van bijna tien jaar bracht hij Bionade op de markt." Julia benadrukte in de presentatie de essentie van het patent dat Bionade op het productieproces heeft: "Geen andere producent mag op deze manier limonade produceren. Uiteraard gaan we het geheim achter Bionade ook niet exact communiceren."
Julia omschrijft Bionade als een authentiek, verantwoordelijk en innovatief bedrijf. "We vinden het bij Bionade belangrijk om sociaal en ecologisch verantwoord te
handelen." Volgens haar is Bionade ook dubbel 'organic'. "We gebruiken alleen biologische ingrediënten en het productieproces is 'organic' omdat we fermenteren. Met behulp van gluconzuurbacteriën, die het enzym gluconzuur oxidase bevatten, wordt het wort van bier omgezet in gluconzuur."
Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

Donderdag 17 april kregen de deelnemers een rondleiding door de Bionade-fabriek.
Vlierbes populairste smaak
De populairste Bionade-smaak is de Elderberry (vlierbes). Julia liet dit zien in een cirkeldiagram met daarin de verkoop opgedeeld in smaak, van januari tot maart 2014. Elderberry was met een percentage van 53% goed voor meer dan de helft van de totale verkoop. Met 17% stond Bionade Ginger-Orange (gember-sinaasappel) op de tweede plaats en Lychee completeerde de top 3 met een aandeel van 12%. Daarna volgen Herbs (kruiden) met 9%, Cola met 6%, 'Garden Fruits' met 2% en Raspberry-Plum (framboos-pruim) sluit de rij met een aandeel van 1%.Voor meer informatie:
2Food
Textielweg 18B
3812 RV Amersfoort
033 4659555
[email protected]
www.2food.nl